Rundveehouderij

Nieuws 201 x bekeken

Giftige dampen van Arla Foods veroorzaken gevaar en overlast

Fredericia - Uit de zuivelfabriek van Arla Foods bij het Deense Fredericia zijn als gevolg van een brand giftige dampen ontsnapt.

Deze dampen zorgden vrijdagmorgen voor veel overlast voor de bevolking in de wijde omgeving. De snelwegen tussen de steden Kolding, Fredericia en Vejle zijn door de politie gesloten. De burgerij moest de ramen dichthouden.

Volgens een woordvoerder van Arla Foods zijn de giftige dampen afkomstig uit een ruimte met schoonmaakmiddelen die door vooralsnog onbekende oorzaak met elkaar in aanraking zijn gekomen. Hierdoor ontstond afgelopen nacht brand. Het bedrijf probeert nog uit te zoeken welke middelen dat zijn. Mogelijk behoort daartoe ook chloor. Het alarm werd vanochtend om kwart voor tien opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.