Rundveehouderij

Nieuws 163 x bekeken

Franse melkproductie blijft op hoog niveau

Parijs - De Franse melkproductie is in november volgens voorlopige cijfers van de agrarische dienst FranceAgriMer weer 5 procent hoger uitgekomen dan vorig jaar rond deze tijd.

In oktober lag de melkproductie met ruim 1,88 miljard liter al 8 procent boven het peil van vorig jaar. Over het melkjaar tot eind oktober komen de Fransen nu op 13,18 miljard liter, precies 4 procent meer op jaarbasis. Het gemiddelde botervetgehalte lag in oktober op 42,5 procent, het eiwitgehalte op 34,28 procent.

Frankrijk blijft daarmee eind oktober nog altijd 700.000 ton onder het nationale quotum. Dat komt mede door het feit dat dat quotum met ingang van het lopende melkjaar met 2 procent is verhoogd, 1 procent zoals in de andere EU-landen en 1 procent van de verhoging per 1 april 2009 die Frankrijk een jaar had uitgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.