Rundveehouderij

Nieuws 160 x bekeken 1 reactie

Franse melkersbond wil nieuwe prijsverhoging

Parijs – De Franse bond van melkveehouders Fédération nationale des producteurs de lait (FNPL) wil dat de melkprijs voor het eerste kwartaal verhoogd wordt met 30 euro per 1.000 liter vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Volgens de FNPL volgt dat uit de indicatoren die zijn vastgesteld in het sectorbrede overleg over de melkprijzen.

‘’Een verhoging met 30 euro moet de boeren weer wat hoop en lucht geven,’’ aldus de FNPL. Bovendien kunnen ook de boeren daarmee profiteren van een ‘melkconjunctuur die in erg goede vorm verkeert’. Inmiddels heeft een regionale melkorganisatie in Bretagne de basisprijs voor melk voor het eerste kwartaal vastgesteld op 322,70 euro per 1.000 liter vergeleken met 295 euro vorig jaar, wat uitkomt op een verhoging met 9,3 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    De Franse boeren zijn de laatste jaren ook uitgemolken

Of registreer je om te kunnen reageren.