Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Franse boeren storten melk in de rivieren

Parijs – Franse melkveehouders in het departement Aisne ten noorden van Reims hebben de afgelopen dagen meer dan een miljoen liter melk in de gelijknamige rivier laten lopen.

Ook elders in Frankrijk hebben boeren noodgedwongen hun melk moeten dumpen omdat het ophalen door de vele sneeuw en de daarop gevolgde rijverboden voor vrachtwagens onmogelijk is.

"De rijverboden maken het ophalen van de melk al dagen onmogelijk. We kunnen de melk niet langer dan drie dagen bewaren. De agrarische sector moet meer om zijn mening worden gevraagd voordat we dit soort drastische maatregelen in gaan voeren. We begrijpen het best als er uit voorzorg een rijverbod voor zwaar verkeer wordt ingesteld maar dat heeft wel ernstige gevolgen voor de boeren," stelt Airy Darbon, voorzitter van de regionale boerenbond op de agrarische website agrisalon.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Karin

    De titel van dit artikel is misleidend;denkt u dat die boeren hun melk naar de rivier de Aisne gaan vervoeren om het daar te dumpen,als de wegen slecht begaanbaar zijn?Ze hebben het gewoon de gierput in laten lopen,omdat ze geen keus hadden.Men heeft het in de titel over het departement Aisne!!!

  • no-profile-image

    De rijdende melktanken , de RMO dus zijn te groot geworden. Hopenlijk stijgt net als bij de aardappelen de melkprijs gigantisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.