Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra-prijzen licht gestegen

De prijzen op internetveiling van Fonterra zijn gemiddeld met 1,6 procent gestegen naar 3.594 Amerikaanse dollar per ton.

Dat meldt de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming over de veiling van vandaag. De gemiddelde prijs voor vollemelkpoeder steeg met 2,6 procent naar 3.556 dollar. Voor levering in februari 2011 daalden de prijzen met 1,3 procent. Voor levering in de periode van maart tot en met mei volgend jaar lagen de prijzen gemiddeld 4,1 procent hoger.

De gemiddelde prijs voor magermelkpoeder steeg met 0,5 procent naar 3060 dollar. Zowel levering op de korte als middenlange termijn laten geen heftige prijsbewegingen zien.

Opvallend is de sterke daling van de prijs van karnemelkpoeder voor levering in februari 2011. Het gaat om een daling van 5,3 procent. De gemiddelde prijs voor karnemelkpoeder kwam uit op 5333 dollar per ton. In totaal is vandaag 32.050 ton product op de veiling verhandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.