Rundveehouderij

Nieuws 217 x bekeken

Engelse bond bespreekt lage melkprijs Arla

Londen – De Engelse National Farmers Union (NFU) heeft in een spoedbijeenkomst met topman Peter Lauritzen van Arla Foods UK de lage melkprijs die Arla uitbetaalt aan de kaak gesteld.

Volgens de NFU krijgen de Britten veel minder dan de 37,9 cent per liter die de Deense en Zweedse leveranciers aan moederbedrijf Arla Amba voor hun melk krijgen.

De NFU vreest dat het vertegenwoordigend orgaan van de Arla-boeren, de Arla Foods Milk Partnership, niet de juiste boodschappen doorgeeft. "Ik was verrast te horen dat Arla dacht dat al haar melkveehouders op dit moment een goede opbrengst krijgen en ze kennelijk door de AFMP-vertegenwoordigers is verteld dat de veehouders niet ongelukkig zijn met hun melkprijs. Dat is zeker niet de boodschap die ik in het veld hoor en ik maak me zorgen dat de frustraties van de boeren niet doorgegeven worden," aldus voorzitter Mansel Raymond van de NFU-zuivelsectie in een verklaring na de vergadering.

Lauritzen was op zijn beurt ongelukkig met die verklaring en schreef in een brief aan de leden 'dat wij een voortdurend open dialoog hebben met uw vertegenwoordigers'. Raymond hoopt de zaak in januari verder aan te kunnen kaarten bij de top van Arla Amba maar of die afspraak nu nog doorgaat is niet geheel zeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.