Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

EMB eist monitoring melkmarkt door Commissie

Hamm – Om een nieuwe val van de melkprijs te voorkomen eist de European Milk Board (EMB) dat er een Europees monitoringsinstituut wordt opgericht. Dit instituut moet volgens de organisatie per direct worden uitgerust met instrumenten en mogelijkheden voor een flexibele op de markt georiënteerde volumeregeling.

De EMB is niet blij met de liberaliseringskoers die de EU vaart en is teleurgesteld wat betreft de vorige week gepubliceerde voorstellen van de Commissie. Er zou geen enkel voorstel aangedragen zijn waarmee een crisis als in 2009 kan worden voorkomen. Melkveehouders kunnen zich volgens de EMB niet effectief bundelen om gezamenlijk de melkproductie aan de markt aan te passen.

”Wij verlangen van de Commissie een analyse over het verloop van de melkprijs bij het volmelken van de quota tot 2015”, zegt vice-voorzitter Sieta van Keimpema. ”Er bestaat bij overproductie het acute gevaar dat de melkverwerkende industrie haar invloed verder versterkt en de melkproducenten in een nog zwakkere positie worden gemanoeuvreerd.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vraag en Aanbod zullen de prijsvorming blijvend be-invloeden!!!... Alle andere instumenten vallen onder de noemer ''kunst en vliegwerk''.

Of registreer je om te kunnen reageren.