Rundveehouderij

Nieuws

Duits melkprijsniveau terug op niveau van eind 2008

Bonn- De gemiddelde door de zuivelbedrijven aan de melkveehouders in Duitsland uitbetaalde melkprijs steeg in oktober ten opzichte van september volgens de lopende monitoring van landbouwmarktbureau AMI in Bonn met 0,6 cent naar 32,6 cent per kilo bij 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit.

In vergelijking met een jaar geleden, toen de melkprijzen een dieptepunt bereikten, is sprake van een stijging met 32 procent. Tevens is het melkprijsniveau weer terug op dat van twee jaar geleden, aldus de statistici van het bureau. Over de ontwikkeling van afgelopen maand november bestaat nog geen duidelijk beeld. Het lijkt er echter op dat de melkprijzen zich minstens hebben gestabiliseerd dan wel licht verder zijn gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.