Rundveehouderij

Nieuws 218 x bekeken

DOC Kaas houdt ook melkprijs over december gelijk

Hoogeveen – DOC Kaas betaalt over de maand december een voorschotmelkprijs van € 34,17 per 100 kilo. Dat blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad.

Hiermee houdt de onderneming haar melkprijs gelijk met die van oktober en november. “De markt is stabiel”, zegt directeur Jannes Oosterveld. Hij geeft aan dat de vooruitzichten op de korte termijn goed lijken.

DOC keert per kilo vet € 3,03 uit. Per kilo eiwit wordt € 6,83 betaald. De berekende melkprijs is exclusief btw en inclusief 7 cent PZ-heffing. De prijs geldt bij een jaarleverantie van 580.000 kilo melk en een gelijkmatig opgebouwde quantumtoeslag.

Over dit jaar betaalt DOC een gemiddelde melkprijs van € 30,90. Vorig jaar lag het gemiddelde in dezelfde maand op € 22,63.

Of registreer je om te kunnen reageren.