Rundveehouderij

Nieuws 163 x bekeken

Britse melkproductie komt op ruim 13 miljard liter uit

LONDEN – De Britse melkproductie komt in het melkjaar tot eind maart naar verwachting uit op 13,1 tot 13,2 miljard liter.

Dat zou dan ruim twee procent meer zijn dan vorig jaar. De melkproductie ligt dit melkjaar tot nu toe ruim vier procent hoger, maar dat is de laatste weken wat aan het afzwakken en zal door het slechte weer waarschijnlijk nog minder worden.

Dat stelt het zuivelschap DairyCo na zijn jaarlijkse conferentie over de vooruitzichten voor de Britse melksector. Volgens het schap is de relatief hoge melkproductie tot nu toe vooral te danken aan buitengewoon gunstige omstandigheden in de zomer en het begin van de herfst. Door het drastisch verslechterde weer en de hogere kosten zal die groei de rest van het melkjaar echter op een lager niveau liggen, denkt DairyCo. De deelnemers aan de conferentie gaan er verder van uit dat de melkplas voor het nieuwe quotumjaar niet of nauwelijks verder zal toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.