Rundveehouderij

Nieuws 209 x bekeken

BDM zet in op competitie rond verplichte BVD-controle nieuw geboren kalveren

Freising - De Duitse melkveehoudersorganisatie Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) stapt in samenwerking met een veterinaire organisatie in de controle van nieuw geboren kalveren op BVD.

Reden is onvrede met het gebrek aan competitie rond deze controle en de vrees dat de monopolist inadequaat om gaat met de bescherming van de persoonsgegevens van de veehouders. De per 1 januari in Duitsland verplicht wordende BVD-controle zou zonder het BDM-initiatief uitsluitend kunnen worden uitgevoerd door de dierengezondheidsdienst in Beieren, de TGD.

De BDM gaat voor het initiatief in zee met een privaat laboratorium, Labor Staber. BVD staat voor boviene virus diarree, een niet op de mens overdraagbare infectieziekte. De controle bij de kalveren wordt uitgevoerd aan de hand van een uit de oren genomen weefselmonster.

Of registreer je om te kunnen reageren.