Rundveehouderij

Nieuws 179 x bekeken 1 reactie

Arla: volledige melkproductievrijheid na einde quotering

Aarhus - Arla Foods legt na de beëindiging van de Europese quotering geen plafond op de productie van de leveranciers.

Dat heeft het bestuur van het Deens/Zweedse zuivelconcern meegedeeld. Volgens het bestuur wordt de afname van alle door de coöperatieleden geleverde melk gegarandeerd terwijl niet zal worden gewerkt met verschillende afrekeningsmodellen, zoals een model met een hogere prijs voor een deel van de leveranties en een lagere prijs voor een surplusleverantie 'A- en B-melk').

Het bestuur onderstreept in de nieuwsbrief van sectororganisatie Dansk Kvæg dat het honderd procent vast staat dat de Europese quotering per 31 maart 2015 zal zijn afgeschaft. Met dat feit moeten de veehouders de resterende jaren rekening houden bij de aankoop van productierechten. De prijs van ruim 40 cent per kilo die werd betaald op de quotumbeursronde van afgelopen november was zo bekeken al te hoog, meent het bestuur. "Kennelijk waren er nog leveranciers die twijfelden aan de beëindiging in 2015.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Je zal twijfelaar zijn en geld over de hand hebben, dan kunt ge melkquotum kopen!!!... Waarom niet???...

Of registreer je om te kunnen reageren.