cursus melkveevoeding

 

 

wilma steeneveld

Wilma Steeneveld
Universitair Docent Veterinaire Economie, Universiteit Utrecht

Wilma Steeneveld is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Westen van het land. In 2006 rondde ze haar studie Dierwetenschappen af aan Wageningen Universiteit. Vervolgens promoveerde ze aan Universiteit Utrecht bij Faculteit Diergeneeskunde op detectie van klinische mastitis bij robotmelken. Daarna werkte ze 5 jaar bij de leerstoelgroep Bedrijfseconomie van Wageningen Universiteit op het gebied van economie van diergezondheid. Sinds 2015 werkt ze weer bij de faculteit Diergeneeskunde en geeft ze economie onderwijs aan de toekomstige dierenartsen. 

   
Gerben Meerema

Gerben Meerema
Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGC)

Naast zijn werkzaamheden voor het NKGC werkt Meerema als rundveedierenarts bij DAP West Betuwe in Meteren. "Mijn bijdrage ligt voornamelijk in koppelbehandeling, analyse van de bedrijfssituatie en toepassen van oplossingen. Klauwgezondheid is essentieel voor het welzijn van de koe. Met ons centrum willen we graag bijdragen om sectorbreed alle kennis en kunde op het gebied van klauwgezondheid te bundelen. Hierdoor ontstaat een platform dat bijdraagt aan duurzame en verantwoorde melkveehouderij."

   
jan lievaart

Jan Lievaart
Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGC)

Jan Lievaart is na zijn studie aan de Agrarische Hogeschool in Dronten (richting veehouderij en bedrijfseconomie) in 2000 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde. Zijn eerste werkkring was dierenartsenpraktijk Tubbergen, waarna hij in 2002 ging werken als rundveedierenarts bij de buitenpraktijk landbouwhuisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde. Tijdens zijn aanstelling in de buitenpraktijk behaalde hij een Masters Veterinaire Epidemiologie en een PhD met als titel “Somatic Cell Count in Dairy Herds”. Vanaf begin 2007 tot 2011 was Lievaart verbonden als veterinair epidemioloog aan de School of Animal and Veterinary Sciences van de Charles Sturt University in Wagga Wagga, Australië. Deze baan werd gecombineerd met een aanstelling als research fellow aan het EH Graham Centre, een agrarisch innovatief onderzoekscentrum. Begin mei 2010 werd Lievaart ook hoofd van de disciplinegroep “Production Animals and Epidemiology” binnen dezelfde School of Animal and Veterinary Sciences. Sinds 2012 werkt hij weer in Nederland en ondersteunt het management van diverse rundveepraktijken, met als doel het omschrijven van de missie en visie en het realiseren van de daaruit voortkomende doelstellingen. Daarnaast is Lievaart één van de oprichters van 3 innovatieve start-ups in veterinaire wereld: het NKGC, Cowcept en JongveeCoach.

   
 monique driesse

Monique Driesse
Rundveedierenarts Boehringer Ingelheim

Monique heeft 2 jaar Veeteelt in Wageningen gestudeerd. In 1993 is zij begonnen met de studie diergeneeskunde. Na haar studie te hebben afgerond heeft zij als keuringsdierenarts op Schiphol gewerkt en in deze periode ook het Noord-Amerikaanse dierenartsen examen gehaald. Monique heeft 7 jaar als rundveedierenarts in de praktijk gewerkt, waarvan 5 jaar in Ontario, Canada.

In 2007 heeft zij de overstap gemaakt naar het “bedrijfsleven”. Bij Boehringer Ingelheim is ze verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van alle rundveeproducten. Haar aandacht gaat voornamelijk uit naar BVD, uiergezondheid en pijnmanagement bij koeien. 

   
leendert kroijenga

Leendert Kroijenga
Accountmanager ECOstyle

Leendert Kroijenga is accountmanager bij ECOstyle BV. Hij bezoekt zowel dierenartsen, vakhandels en rundveepedicures voor de melkveehouderijsector, waarbij juist advies over natuurlijke diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en aanvullende diervoeders centraal staat. Tevens worden lezingen voor studieclubs en producttrainingen verzorgd. Leendert is inmiddels 25 jaar bij ECOstyle en is zijn carrière begonnen als salesmanager in de tuinbranche. Daarnaast heeft hij in zijn jonge jaren veel koeien bekapt als professioneel klauwverzorger. 

   
   
gert roelofs

Gert Roelofs
Voedingsdeskundige ABZ Diervoeding

Gert Roelofs is een ervaren voedingsdeskundige, die na zijn studie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen al bijna 30 jaar werkzaam is in de mengvoederindustrie. Hij heeft zowel veel nutritionele ervaring als praktische ervaring in met name de voeding van melkvee. Een gezonde melkkoe, die gemakkelijk veel melk produceert, is voor hem een belangrijke enthousiasmerende factor. Kennis van voedermiddelen, nutrienten en vertering, koesignalen, visie op melkveebedrijf en voertechniek zijn kerncompetenties. Bij ABZ-Diervoeding is Gert mede-verantwoordelijk voor de opleiding van de jonge melkvee-specialisten en geeft hij zijn bijdrage aan het ontwikkelen en vermarkten van innovaties in de melkveevoeding. 

 

 


anne-marie van der linden


Sponsors

boehringer ingelheimecostyle

Organisatie

nederlands klauw gezondheids centrum boerderij                                                                                       dutch agri food week

 

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.