cursus melkveevoeding

 

De Inspiratiedag Klauwgezondheid vindt plaats tijdens de Dutch Agri Food Week

dutch agri food weekTijdens Dutch Agri Food Week (9 – 19 oktober 2017) staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers op verschillende plaatsen in Nederland laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel en wat er voor nodig is van grond tot mond om dat voor elkaar te krijgen, voor onszelf en straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Het doel is innovatie te bevorderen, kennis te delen, kennis te maken met productie van voedsel en vooral ook te genieten van gezond voedsel.

Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. 

Dutch Agri Food Week 2017 wordt georganiseerd van 9 t/m 19 oktober. De initiatiefnemers zijn Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.

Nederland is het meest productieve en innovatieve agrifood land ter wereld. Als grote exporteur van voedsel, kennis en technologie hebben we een mondiale positie op dit gebied. De sector levert een bijdrage van 10% aan onze economie en werkgelegenheid en is daarmee de grootste maaksector van ons land. Internationaal onderzoek waardeert Nederland als het beste voedselland ter wereld. Met het meest gezonde, betaalbare, gevarieerde en veilige dieet.

Het is onze ambitie om deze mondiale toppositie te behouden en te versterken, de sector te verstevigen, de Nederlandse economie, welvaart en welzijn te laten groeien, een gezonde levensstijl te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid in de wereld. Een wereld waarin de komende 40 jaar meer voedsel nodig is dan in de afgelopen 4000 jaar.


 

Organisatie

nederlands klauw gezondheids centrum boerderij                                                                                       dutch agri food week

 

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.