Rundveehouderij

Foto & video 20 reacties

Te koop: up-to-date veebedrijf voor 120 melkkoeien

In Zwammerdam (Z.-H.) staat een net melkveebedrijf voor 120 melkkoeien met 30 hectare te koop. Een NB-vergunning is nog onderweg, maar is realistisch. Vraagprijs € 3 miljoen.

 • In Zwammerdam (Z.-H.) staat in een veenweidegebied een melkveebedrijf voor 120 melkkoeien en 31 stuks jongvee te koop. Bij dit bedrijf hoort 30 hectare land. De vraagprijs is €3 miljoen. Het bedrijf wordt verkocht omdat er geen opvolger is. - Foto's: Theo Brummelaar

  In Zwammerdam (Z.-H.) staat in een veenweidegebied een melkveebedrijf voor 120 melkkoeien en 31 stuks jongvee te koop. Bij dit bedrijf hoort 30 hectare land. De vraagprijs is €3 miljoen. Het bedrijf wordt verkocht omdat er geen opvolger is. - Foto's: Theo Brummelaar

 • Het bedrijf is mooi en centraal gelegen, midden in het Groene Hart. Steden als Leiden, Den Haag en Utrecht zijn niet ver weg. Het is ook een echte melkveeregio. De gemeente is er agrarisch gezind. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied vormt geen belemmering voor de bedrijfsvoering.

  Het bedrijf is mooi en centraal gelegen, midden in het Groene Hart. Steden als Leiden, Den Haag en Utrecht zijn niet ver weg. Het is ook een echte melkveeregio. De gemeente is er agrarisch gezind. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied vormt geen belemmering voor de bedrijfsvoering.

 • De ligboxenstal is in 1980 gebouwd, maar is in 2002 verlengd. Dit is het nieuwste deel. Links aan de zijkant is in 2004 een melkstal aangebouwd. Alles vormt wel één geheel.

  De ligboxenstal is in 1980 gebouwd, maar is in 2002 verlengd. Dit is het nieuwste deel. Links aan de zijkant is in 2004 een melkstal aangebouwd. Alles vormt wel één geheel.

 • De ligboxenstal heeft capaciteit voor 120 melkkoeien en er zijn onder meer drie ruime strohokken en krachtvoerboxen. In het oudste deel van de stal zijn alle roosters 15 jaar geleden vervangen en van rubber voorzien. De stal ziet er netjes en up-to-date uit. De verkoper heeft tot begin dit jaar nog telkens geïnvesteerd in het bedrijf.

  De ligboxenstal heeft capaciteit voor 120 melkkoeien en er zijn onder meer drie ruime strohokken en krachtvoerboxen. In het oudste deel van de stal zijn alle roosters 15 jaar geleden vervangen en van rubber voorzien. De stal ziet er netjes en up-to-date uit. De verkoper heeft tot begin dit jaar nog telkens geïnvesteerd in het bedrijf.

 • Een aandachtspunt is dat een NB-vergunning nog onderweg is. Die wordt in 2021 echter zeer waarschijnlijk verleend. De oude vergunning voorziet in 70 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 300 mestvarkens. Als die varkens gesaldeerd worden, is een bedrijf met meer dan 120 koeien zeer reëel. Een ander punt: op twee staldaken ligt in totaal nog 500 vierkante meter asbest.

  Een aandachtspunt is dat een NB-vergunning nog onderweg is. Die wordt in 2021 echter zeer waarschijnlijk verleend. De oude vergunning voorziet in 70 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 300 mestvarkens. Als die varkens gesaldeerd worden, is een bedrijf met meer dan 120 koeien zeer reëel. Een ander punt: op twee staldaken ligt in totaal nog 500 vierkante meter asbest.

 • De koeien worden gemolken in een 2x10 rapid exit zij-aan-zij-melkstal uit 2004. De koeien lopen en staan op een vloer van rubber met hellingsgraad.

  De koeien worden gemolken in een 2x10 rapid exit zij-aan-zij-melkstal uit 2004. De koeien lopen en staan op een vloer van rubber met hellingsgraad.

 • De eigenaar heeft de laatste jaren nog een Lely-mestrobot gekocht.

  De eigenaar heeft de laatste jaren nog een Lely-mestrobot gekocht.

 • Vanaf het erf loopt een net kavelpad ver het land in. Het huiskavel is 21 hectare groot. Het voorste deel is rivierklei op veen, het achterste deel is veen. Op 500 meter afstand ligt één veldkavels van 9 hectare. In beide gevallen geldt: goede grond, maar niet geschikt voor maisteelt.

  Vanaf het erf loopt een net kavelpad ver het land in. Het huiskavel is 21 hectare groot. Het voorste deel is rivierklei op veen, het achterste deel is veen. Op 500 meter afstand ligt één veldkavels van 9 hectare. In beide gevallen geldt: goede grond, maar niet geschikt voor maisteelt.

 • Dit is de machine- en opslagloods uit 2014. Er is ook nog een jongveestal uit 1986. Die biedt plek aan 31 dieren. Deze stal is wat ouder, maar er is in 2014 damwand vervangen en in 2016 kwamen er nieuwe deuren in de jongveestal.

  Dit is de machine- en opslagloods uit 2014. Er is ook nog een jongveestal uit 1986. Die biedt plek aan 31 dieren. Deze stal is wat ouder, maar er is in 2014 damwand vervangen en in 2016 kwamen er nieuwe deuren in de jongveestal.

 • Er zijn vijf nette sleufsilo’s op het bouwblok. De erfverharding is overal prima.

  Er zijn vijf nette sleufsilo’s op het bouwblok. De erfverharding is overal prima.

 • Het woonhuis is van 1999 en heeft een inhoud van 670 kuub. Er zijn onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Voor meer informatie: makelaardij Streng BV, Woerden (U.).

  Het woonhuis is van 1999 en heeft een inhoud van 670 kuub. Er zijn onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Voor meer informatie: makelaardij Streng BV, Woerden (U.).

Lees ook: Coronacrisis doet grondmarkt geen pijn

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • cornelis 22

  Gaan ze verkopen voor dit geld

 • Attie

  120 koeien lage kosten melken? dan minimaal 60ha eronder

 • vandenbrandcv1

  het te weinig aan grond, de melkveewet, kan niet over naar derden

 • Nog meer Gezond verstand

  De volgende klagende multi miljonair

 • Gradje 1966

  Wie wil deze rotzooi voor zoveel geld de grond is niks en de gebouwen ook niet

 • veldzicht

  Nou nou gradje.Zo,n rotzooi vind ik het niet.Een knap huis en redelijke gebouwen en de grond is in die hoek van Zwammerdam prima.3miljoen euro,het is een hoop geld maar het is niet anders.Als je kijkt wat je voor 3 miljoen in Denemarken of Canada krijgt ,veel mooiere en 3x zo,n groot bedrijf maar dan moet je wel het land uit willen ver van je familie en vriendenkring.

 • koster

  zit er netjes onderhouden uit

 • kleine boer

  gradje woont denk ik in de buurt.....

 • Schaap1975

  Ik ben ook bang dat dit nooit voor dit geld weg gaat. De grond heeft de waarde maar is gewoonweg veel te klein om op verder te boeren met 120 melkkoeien. Als je kijkt naar de gebouwen zie ik daar ook bijna geen waarde inzitten. Ofwel grond en woonhuis heeft waarde. De rest amper.

 • farmerbn

  Stel je voor dat je bijna 50 jaar bent, kinderen hebt van net boven de 20 die in de buurt willen blijven en een makelaar biedt goed geld voor je te kleine bedrijf daarzo in de buurt. Ga je toch meteen deze boerderij kopen?

 • veldzicht

  Dan moet je het nog wel kunnen financieren farmerbn.Hoewel ik je vraag niet helemaal begrijp.

 • Soms

  Bedrijf heeft echt wel mogelijkheden. Beter eerst de boel schoonspuiten en dan pas foto's maken of te koop zetten. Verkoopt een stuk makkelijker en krijg je ook geen kritiek van #Gradje 1966

 • farmer135

  Realistisch is nog geen 100 % zekerheid voor de vergunning. Verder ziet het er niet verkeerd uit. Misschien wel wat pittig aan de prijs , maar is natuurlijk nog maar de vraagprijs.

 • Piet P

  Iedereen vraagt domweg een ton per bunder.

 • farmer135

  Idd piet, en gebouwen zijn weinig waard mede door asbest.

 • jurjenwiersma

  Volgens mij zit er 30 ha teweinig bij is het geen 3 miljoen waard de gebouwen zijn ook maar heel gewoontjes

 • trekker123

  Dit probleem lost zichzelf op. Voor wie het te duur vindt: niet kopen! Wie er heil in ziet: gewoon doen!

 • Alco

  Nee @trekker: Het zit anders.
  Als het niet verkocht wordt moet je zakken in prijs!!!!

 • WGeverink

  De vraagprijs is slechts het beginpunt van de onderhandelingen.

 • Metal ap

  100 meter van natura 2000 gebied,succes er mee

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.