Rundveehouderij

Foto & video 3 reacties

Elektrisch oplieren maakt reinigen boxen makkelijker

Lukas Bremer paste een systeem uit pluimveehouderij toe en bespaart 4 uur per keer aan reinigen en ontsmetten.

Bremer bouwde op een nieuwe locatie in Visselhövede (D.) een jongvee-opfokbedrijf met 1200 plaatsen. Er zijn 180 eenlingboxen in 8 afdelingen. Twee afdelingen zijn voor het opfokken van de stiertjes van geboorte tot afleveren op circa 17 dagen, zes afdelingen voor de eerste 3 maanden van de vaarskalveren.

Elektrisch oplieren

Het reinigen en ontsmetten van de afdelingen neemt ongeveer 3 uur. Voorheen, in de oude stallen, nam het omgerekend 7 uur. Het werken is erg vergemakkelijkt door het elektrisch oplieren van de eenlingboxen. De ondernemer kent het systeem vanuit zijn eigen pluimveestallen, waar oplierbare water- en voerlijnen standaard is.

Laatste reacties

  • HJ O R

    En hoe is de veiligheid geborgd bij het breken of los geraken van een kabel?

  • melkveehouder .

    Veiligheidscabine op de shovel🤕

  • kleine boer

    Pal eronder zoals bij hefbrug in de autogarage👍

Of registreer je om te kunnen reageren.