Rundveehouderij

Foto & video 3 reacties

Nieuwe stal stuwt productie naar 12.500 kilo melk

In de nieuwe stal, met automatisch melken en voeren is de productie van de koeien van melkveebedrijf Reinders gestegen naar 12.500 kilo melk per koe.

Foto

 • Gerrit-Jan (57), Annie (55) en hun zoon Jan (28) houden in Anevelde (Ov.) 150 melk- en kalfkoeien. De gemiddelde productie (rjg) ligt op 12.631 kilo melk per koe met 4,28% vet en 3,59% eiwit. - Foto's: Koos Groenewold

  Gerrit-Jan (57), Annie (55) en hun zoon Jan (28) houden in Anevelde (Ov.) 150 melk- en kalfkoeien. De gemiddelde productie (rjg) ligt op 12.631 kilo melk per koe met 4,28% vet en 3,59% eiwit. - Foto's: Koos Groenewold

 • De nieuwe stal is in 2015 in gebruik genomen. Er is extra aandacht besteed aan licht, ruimte en koecomfort.

  De nieuwe stal is in 2015 in gebruik genomen. Er is extra aandacht besteed aan licht, ruimte en koecomfort.

 • De ventilatoren in de nieuwe stal zorgen voor verkoeling tijdens warme dagen.

  De ventilatoren in de nieuwe stal zorgen voor verkoeling tijdens warme dagen.

 • De mest op het bedrijf wordt gescheiden in dunne en dikke fractie. Daarvoor is frequent mixen nodig. Dat gebeurt met een Aero-mix systeem. De dikke fractie wordt gebruikt als ‘biobedding’.

  De mest op het bedrijf wordt gescheiden in dunne en dikke fractie. Daarvoor is frequent mixen nodig. Dat gebeurt met een Aero-mix systeem. De dikke fractie wordt gebruikt als ‘biobedding’.

 • De mestrobot zorgt ervoor dat de looppaden frequent worden gereinigd.

  De mestrobot zorgt ervoor dat de looppaden frequent worden gereinigd.

 • Het voeren van het gemengde rantsoen gebeurt met de Lely Vector.

  Het voeren van het gemengde rantsoen gebeurt met de Lely Vector.

 • Jan Reinders bekijkt het rantsoen van de koeien op de tablet. Zo kan hij direct controleren of alles naar wens verloopt.

  Jan Reinders bekijkt het rantsoen van de koeien op de tablet. Zo kan hij direct controleren of alles naar wens verloopt.

 • Een van de ingrediënten in het rantsoen is Sodagrain. Dit is dit jaar in het rantsoen getrokken als compensatie omdat de mais van 2018 een stuk minder zetmeel bevatte dan normaal.

  Een van de ingrediënten in het rantsoen is Sodagrain. Dit is dit jaar in het rantsoen getrokken als compensatie omdat de mais van 2018 een stuk minder zetmeel bevatte dan normaal.

 • Het gemende rantsoen is fris en smakelijk. Door water toevoegen komt het drogestofpercentage van het rantsoen aan het voerhek uit op rond 35%.

  Het gemende rantsoen is fris en smakelijk. Door water toevoegen komt het drogestofpercentage van het rantsoen aan het voerhek uit op rond 35%.

 • De jongvee-opfok is erg belangrijk. Zonder goede start geen hoge productie. Zo stelt familie Reinders. De kalveren krijgen op de top 8 liter melk, met 135 gram melkpoeder per liter.

  De jongvee-opfok is erg belangrijk. Zonder goede start geen hoge productie. Zo stelt familie Reinders. De kalveren krijgen op de top 8 liter melk, met 135 gram melkpoeder per liter.

 • Het jongvee krijgt weidegang. Dat geldt niet voor de koeien. Die blijven jaarrond binnen. De droge koeien krijgen tussen april en oktober wel nog de beschikking over een vrije uitloop.

  Het jongvee krijgt weidegang. Dat geldt niet voor de koeien. Die blijven jaarrond binnen. De droge koeien krijgen tussen april en oktober wel nog de beschikking over een vrije uitloop.

 • Pothof Marie 257 is een vaars zoals Reinders ze graag ziet. De Weggelhorster Disclosure-dochter is 2 jaar en 10 maanden oud, is 268 dagen aan de melk, en geeft nog altijd 41 kilo melk. Ze is voorspeld op 13.068 kilo melk met 4,10% vet en 3,34% eiwit.

  Pothof Marie 257 is een vaars zoals Reinders ze graag ziet. De Weggelhorster Disclosure-dochter is 2 jaar en 10 maanden oud, is 268 dagen aan de melk, en geeft nog altijd 41 kilo melk. Ze is voorspeld op 13.068 kilo melk met 4,10% vet en 3,34% eiwit.

 • De koeien worden gemolken met 3 robots. De overcapaciteit maakt het mogelijk om de hoogproductieve veestapel relatief vaak te melken, namelijk 3,3 keer per dag.

  De koeien worden gemolken met 3 robots. De overcapaciteit maakt het mogelijk om de hoogproductieve veestapel relatief vaak te melken, namelijk 3,3 keer per dag.

 • De geproduceerde VLOG-melk wordt opgehaald door A-ware.

  De geproduceerde VLOG-melk wordt opgehaald door A-ware.

 • Gerrit-Jan insemineert de koeien zelf. De tussenkalftijd ligt op 428 dagen. Vanwege de hoge productie en de persistentie start Reinders relatief laat met insemineren. Meestal niet voor 80 à 90 dagen lactatieduur.

  Gerrit-Jan insemineert de koeien zelf. De tussenkalftijd ligt op 428 dagen. Vanwege de hoge productie en de persistentie start Reinders relatief laat met insemineren. Meestal niet voor 80 à 90 dagen lactatieduur.

 • Het bedrijf van familie Reinders in gevestigd in Anevelde (Ov.). Het bedrijf heeft 80 ha grond in gebruik en er worden 150 koeien gemolken.

  Het bedrijf van familie Reinders in gevestigd in Anevelde (Ov.). Het bedrijf heeft 80 ha grond in gebruik en er worden 150 koeien gemolken.

Laatste reacties

 • tinusje

  prachtig om te zien...suc6

 • koestal

  Lekker melken,succes.

 • info58

  Voor volgend jaar 10% inkrimpen of P rechten kopen of produktie laten zakken.
  Ben benieuwd wat voor keuzes er gemaakt gaan worden. Succes ermee.

Of registreer je om te kunnen reageren.