Rundveehouderij

Foto & video 12 reacties

Interne verbouwing met 3 melkrobots

Op het melkveebedrijf van Albert van Burgsteden is in 2018 een grote interne verbouwing doorgevoerd.

Op de plek waar voorheen de melkstal was, staan nu 3 Lely Astronaut A5-melkrobots in kassa-opstelling. Dat biedt de melkveehouder de mogelijkheid om de koeien na te selecteren. “We denken dat we met deze investering alles voor elkaar hebben gemaakt voor een volgende generatie”, vertelt Van Burgsteden.

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Dat is de toekomst van de melkveehouderij

 • Vhouder

  super

 • wmeulemanjr1

  Volgende generatie komt maar mooi in een gespreid bedje terecht

 • farmerbn

  Het eerste jaar is leuk want dan heb je volledige garantie. Wil je die volledige garantie houden dan kost dat snel zo'n 15.000 euro per jaar bovenop de rente en aflossingskosten. Wil je geen contract dan komen ze buiten kantooruren niet repareren. Je bent eigenlijk verplicht om een contract te nemen. Het goedkoopste contract is ongeveer 6.000 euro per jaar en dan komen ze vijf/zes dagen per jaar onderhoud plegen dus 1.000 euro per dag! Heb je stukken dan zijn alle kosten voor jouw rekening. Onderdelen en werkloon zijn duur want je kunt nergens anders heen.

 • Gradje 1966

  De arbeidsbezetting met drie robots en 150 melkkoeien is wel erg hoog
  De boer een medewerker en zijn vrouw . Dit bedrijf zit goed in de slappe was anders kan je dat niet allemaal betalen robot melken kost zo i zo al 2.5 tot 3 cent per kg melk en dan nog een medewerker kost ook 50000 euro ik zou het niet kunnen ik vind het knap dat dat uit kan en ook nog verdienen

 • mtseshuis

  @Gradje: Robot melken kost bij Lely, alles inbegrepen ex stroom en water 30.000 euro over 3 robots, 1,7 miljoen kg melk, dat is nog geen 2 cent! Gezondheid vd koeien, productiestijging en arbeidsvreugde maken die halve tot hele cent tov tradioneel melken snel goed! Hoor bij melkstal melken ook al snel 5000 euro kosten bij een flinke melkstal...

 • mtseshuis

  @farmerbn, 3xLely melkrobot is circa 7500 euro onderhoud, tel hetzelfde geld er maar bij voor storingen etc, maar is dan nog maar slechts een cent per kg melk... Reinigingsmiddelen, borstelreiniger etc komt er nog een leuk bedrag bij, maar wat is veel geld? Een goede productie en gezondheid bij een karige melkprijs brengt z'n geld dubbel en dwars weer op! Het is een cent tot 1,5 cent per kg melk, die zijn geld meer dan waard is !

 • Gerrit Lammertink

  Hoor toch verscheiden bedrijven stoppen met robotmelkwn wegens te hoge kosten!
  Hebben ze tien jaar robot en gaan ze weer naar melkstal en dan verdedigen ze die keuze met net zoveel vuur als destijds de keuze voor de robot

 • farmerbn

  Ik ga ook niet terug naar een melkstal maar ik vind dat een lelycenter altijd een klant moet helpen, contract of geen contract. Bij een storing betalen klanten zonder contract extra, dat moet voor een lelycenter genoeg zijn om te komen repareren. Eigenlijk is een lelyrobot te goed om een contract af te sluiten. De kosten van een contract zijn te hoog. Hierdoor reageert een lelycenter om boeren zonder contract niet meer te helpen buiten kantooruren. Een verkeerde keuze. Lely Nederland zou zoiets moeten verbieden.

 • Gradje 1966

  Eshuis je zal alles wel niet tellen en als de robots ouder worden en geen garantie meer op zit dan moet je ze eens horen Stroom gebruik en krachtvoer gebruik is ook veel hoger De boekhouder kom deze getallen die ik zei gewoon tegen en de Rabobank tel hier ook mee

 • RIEN65

  Beste Gradje 1966 Albert is ook nog makelaar.

 • 344412

  Mooi, minder werk, sociaal leven en gelukkige koeien.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.