Rundveehouderij

Foto & video 3 reacties

Maisoogstploeg op rupsen in actie

Als een goed geoliede machine trekken de rupsdumpers en hakselaar van machineverhuur- en grondverzetbedrijf Damsteegt over het natte maisland.

Elk najaar trekken ze langs vaste klanten met lastige percelen. Dit jaar is het extra druk. De wat hogere oogstkosten zijn voor veel boeren eerst toch een barrière. Maar de mais van het land krijgen en er toch geen omgespit perceel aan overhouden, dat is ook veel waard. Bekijk hier een impressie van de maisoogst met de rupshakselaar dit jaar.

Laatste reacties

  • husky

    Terug naar de basis, percelen die niet geschikt zijn voor mais mijden misschien

  • agratax(1)

    @husky. Jouw benadering is te eenvoudig voor deze tijd. Kijk om je heen en je ziet niet anders, dan fouten maken en die weer herstellen door nieuwe technologie met weer nieuwe problemen. Bij alle problemen binnen de landbouw is nooit iemand die terug gaat naar het punt waarop het probleem zich openbaarde en probeert vandaar een nieuwe weg in te slaan.

  • husky

    @agratax1, mijn reactie was misschien wel te snel genomen, daar moet ik je gelijk in geven, want van de andere kant bekeken, heeft deze veehouder hart voor zijn grond en laat hij hem niet helemaal aan gort rijden met het normaal gebruikte materiaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.