Rundveehouderij

Foto & video 8 reacties

Te koop: melkveebedrijf met bijna alle grond aan huis

In Bantega (Friesland) staat een melkveebedrijf te koop voor € 2,75 miljoen. De huiskavel is ruim, maar bedrijfsgebouwen en woonhuis zijn verouderd.

Foto

 • In het Friese Bantega staat een melkveebedrijf met 48 hectare te koop. De verkoper wil verplaatsen en neemt vee en fosfaatrechten mee. Grond en gebouwen kosten €2,75 miljoen. Rechts zijn goed de zonnepanelen te zien (totaal 25.000 kilowatt).

  In het Friese Bantega staat een melkveebedrijf met 48 hectare te koop. De verkoper wil verplaatsen en neemt vee en fosfaatrechten mee. Grond en gebouwen kosten €2,75 miljoen. Rechts zijn goed de zonnepanelen te zien (totaal 25.000 kilowatt).

 • Het bouwblok is bijna 2 hectare groot en is nu slechts voor een kwart benut. Het bedrijf ligt in een agrarisch gebied zonder natuurbeperkingen. Er zitten hier vooral melkveehouders. Richting de Noordoostpolder zijn meer akkerbouwers te vinden.

  Het bouwblok is bijna 2 hectare groot en is nu slechts voor een kwart benut. Het bedrijf ligt in een agrarisch gebied zonder natuurbeperkingen. Er zitten hier vooral melkveehouders. Richting de Noordoostpolder zijn meer akkerbouwers te vinden.

 • Bij het bedrijf hoort 48 hectare; vooral huiskavel, al ligt een deel aan de andere kant van de weg. De enige veldkavel is 5 hectare groot en ligt 900 meter verder. De grond is knip-op-veen: veen met zowel zand als klei. Kwaliteit kan sterk wisselen.

  Bij het bedrijf hoort 48 hectare; vooral huiskavel, al ligt een deel aan de andere kant van de weg. De enige veldkavel is 5 hectare groot en ligt 900 meter verder. De grond is knip-op-veen: veen met zowel zand als klei. Kwaliteit kan sterk wisselen.

 • De jongste ligboxenstal is van 1998 en is in 2009 verbreed. Er is capaciteit voor 50 melkkoeien en 45 stuks jongvee. De stal is functioneel en kan direct in gebruik genomen worden. Maar de stal is verouderd. Dat geldt ook voor andere gebouwen.

  De jongste ligboxenstal is van 1998 en is in 2009 verbreed. Er is capaciteit voor 50 melkkoeien en 45 stuks jongvee. De stal is functioneel en kan direct in gebruik genomen worden. Maar de stal is verouderd. Dat geldt ook voor andere gebouwen.

 • Het melken gebeurt in een zij-aan-zijmelkstal uit 1993. De 1x10 is in 2009 omgebouwd tot een 2x10.

  Het melken gebeurt in een zij-aan-zijmelkstal uit 1993. De 1x10 is in 2009 omgebouwd tot een 2x10.

 • De andere ligboxenstal stamt uit 1986 en telt 72 grootveeboxen. Er is recent een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. Die voorziet in 75 melkkoeien en 80 stuks jongvee, minder dan de totale capaciteit. Op het staldak ligt overigens 600 vierkante meter asbest.

  De andere ligboxenstal stamt uit 1986 en telt 72 grootveeboxen. Er is recent een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. Die voorziet in 75 melkkoeien en 80 stuks jongvee, minder dan de totale capaciteit. Op het staldak ligt overigens 600 vierkante meter asbest.

 • De jongveestal is van 2015. Deze stal telt 22 ligboxen en 3 ruime strohokken met drinkautomaten. Ook is er een garage.

  De jongveestal is van 2015. Deze stal telt 22 ligboxen en 3 ruime strohokken met drinkautomaten. Ook is er een garage.

 • Ook is er een machineberging/opslagloods.

  Ook is er een machineberging/opslagloods.

 • Op het erf bevinden zich verder 2 sleufsilo's en een kuilplaat. Op het bedrijf kan in totaal 2.300 kuub mest opgeslagen worden.

  Op het erf bevinden zich verder 2 sleufsilo's en een kuilplaat. Op het bedrijf kan in totaal 2.300 kuub mest opgeslagen worden.

 • Het woonhuis een karakteristieke Friese stelpboerderij. Dit bijna 120 jaar oude huis is ruim, maar moet opgeknapt worden.

  Het woonhuis een karakteristieke Friese stelpboerderij. Dit bijna 120 jaar oude huis is ruim, maar moet opgeknapt worden.

 • Het bedrijf ligt in Zuidwest-Friesland. Op een steenworp afstand van het dorp Bantega. Voor alle basisvoorzieningen is Lemmer de dichtstbijzijnde plaats (8 kilometer). Voor meer informatie: Interfarms/Heero Boer Makelaardij, Dalfsen (Overijssel).

  Het bedrijf ligt in Zuidwest-Friesland. Op een steenworp afstand van het dorp Bantega. Voor alle basisvoorzieningen is Lemmer de dichtstbijzijnde plaats (8 kilometer). Voor meer informatie: Interfarms/Heero Boer Makelaardij, Dalfsen (Overijssel).

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  25.000 kw aan zonnepanelen ???

 • farmerbn

  Zal snel verkocht worden want als ik de berichten moet geloven is 57.000 euro per ha in Nederland een koopje en hier krijg je de gebouwen en huis er nog gratis bij.

 • Gekkegerritje

  Farmerbn denk je dat stallen nog enkele waarde hebben dan? Grond en fosfaat bepalen de prijs.. en een minimaal bedrag voor de bouwgrond.

 • hooghoes

  Zit er olie in de grond !!!

 • Rub

  Even een dagje met de bezem rond doet wonderen.

  ...

 • hendruk

  Je koopt ws een bonk asbest op oude gebouwen.. Tel erbij op de zonnepanelen waarvan in Duitsland inmiddels bekend is dat die dingen zware metalen kunnen uitspoelen doordat de toplaag van de panelen poreus worden door de zon. Dus tel maar 60.k/ha voor het land en daar korting overheen voor de gebouwen.

 • boerke brabant

  hoop dat die van die 2.75 miljoen een bezem koopt voor op zijn nieuwe bedrijf...

 • VolvoFH

  Opruimen is niet aan hem toe vertrouwd !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.