Foto: René Stevens RundveeFoto

Betaalbaar kalverbedrijf zonder woning in Limburg

In het Noorden van Limburg staat een bedrijf voor het houden van circa 730 vleeskalveren te koop. Het wordt zonder bedrijfswoning aangeboden en is mede daardoor scherp geprijsd.

De voerkeuken is bereikbaar via een omkleedruimte. Daar staat ook de computer van de voerinstallatie.

Voor het verstrekken van ruwvoer gebruikt de ondernemer een aangedreven voerwagen voor door de gangen. Buiten de stal ligt een opslagplaats voor snijmais.

Voor het maken van de kalvermelk is er een eigen drinkwatervoorziening met waterbehandeling. Het water komt van een diepte van 100 meter.

De vraagprijs voor het object is ¬ 329.000, exclusief bedrijfswoning. Meer informatie via Arvalis Makelaars in Venlo.

Het te koop staande vleeskalverbedrijf in het Limburgse Blitterswijck (gemeente Venray) staat op een smal en diep perceel. De woning staat tussen de bebouwing maar de stallen zijn ruim 50 meter naar achteren gezet. - Foto's: Arvalis en René Stevens

Op het bedrijf zijn 6 paardenboxen aanwezig. De omgeving leent zich goed voor paardenhouderij; dat is 1 van de meest voor de hand liggende alternatieve bestemmingen.

Voor handmatige melkverstrekking is een in 2004 gerenoveerde computergestuurde voerinstallatie aanwezig. Het bedrijf is voorzien van een centrale voerkeuken. Er zijn onder andere 2 silo s voor melkpoeder.

De kalveren worden gehouden in huisvesting van rvs in hokken van 5 of 7 kalveren. Luchtverversing gebeurt in alle stallen via natuurlijke ventilatie.

De totale oppervlakte is circa 1,6 hectare waarvan ongeveer de helft ingetekend als bouwblok. Op het erf staan 4 kalverstallen voor het houden van blanke kalveren of jongrosé.

Pal aan de achterzijde van het perceel stroomt de Maas. Daar wordt momenteel aan meer waterberging gewerkt. Aan de achterzijde ligt tevens een tweede (niet verharde) ontsluitingsweg.

In de jongste kalverstal uit 1998 staan 280 kalveren, verdeeld over 56 hokken. Alle stallen zijn onderkelderd; de totale mestopslag is 2.000 kuub; genoeg voor 8 maanden.

De stallen dateren uit 1965, 1968, 1979 en 1998. De 3 oudste stallen zijn in 2003 en 2005 gerenoveerd en bij de tijd gebracht. In totaal bieden de stallen ruimte aan 730 vleeskalveren.

Beheer
WP Admin