Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Ruwvoeronde in Beers gericht op grasteelt

De Ruwvoerronde Gras richt zich op alle aspecten van de grasproductie, kwaliteit en benutting.

Foto

 • Bij de entree van de ontvangstruimte krijgt iedereen een badge met naam en groepnummer. Zo worden de groepjes die later die dag rondgaan gelijkmatig van grootte. - Foto's: Koos Groenewold

  Bij de entree van de ontvangstruimte krijgt iedereen een badge met naam en groepnummer. Zo worden de groepjes die later die dag rondgaan gelijkmatig van grootte. - Foto's: Koos Groenewold

 • Iedereen wordt ontvangen met koffie en koek.

  Iedereen wordt ontvangen met koffie en koek.

 • Mark de Beer van Groeikracht verzorgt de algemene inleiding. Hij geeft aan dat het gewenste drogestofgehalte per snede kan wisselen. Door daar bewust op te sturen is de kwaliteit te beïnvloeden.

  Mark de Beer van Groeikracht verzorgt de algemene inleiding. Hij geeft aan dat het gewenste drogestofgehalte per snede kan wisselen. Door daar bewust op te sturen is de kwaliteit te beïnvloeden.

 • Een flink aantal veehouders heeft de moeite genomen om naar de Ruwvoerronde Gras te komen.

  Een flink aantal veehouders heeft de moeite genomen om naar de Ruwvoerronde Gras te komen.

 • Familie Hermanussen van Barendonk Holsteins in Beers was gastheer. Ivo Hermanussen geeft het publiek inzicht in de opbouw van het bedrijf en de grasteelt op het bedrijf.

  Familie Hermanussen van Barendonk Holsteins in Beers was gastheer. Ivo Hermanussen geeft het publiek inzicht in de opbouw van het bedrijf en de grasteelt op het bedrijf.

 • Bij de ingang van het bedrijf worden overschoenen uitgedeeld.

  Bij de ingang van het bedrijf worden overschoenen uitgedeeld.

 • Het aantrekken van de overschoentjes is altijd weer even een dingetje. Maar als ze eenmaal zitten kan de weg worden vervolgd.

  Het aantrekken van de overschoentjes is altijd weer even een dingetje. Maar als ze eenmaal zitten kan de weg worden vervolgd.

 • Bij de stand van ForFarmers duiken de veehouders letterlijk de bodem in. Wat daar te zien valt, kan een aantal zaken die bovengronds te zien zijn verklaren.

  Bij de stand van ForFarmers duiken de veehouders letterlijk de bodem in. Wat daar te zien valt, kan een aantal zaken die bovengronds te zien zijn verklaren.

 • DLF geeft aan dat de Rassenlijst de potentie van grasrassen onafhankelijk in beeld brengt. Door daar meer gebruik van te maken kunnen veehouders in de genetica bij herinzaai gericht keuzes maken.

  DLF geeft aan dat de Rassenlijst de potentie van grasrassen onafhankelijk in beeld brengt. Door daar meer gebruik van te maken kunnen veehouders in de genetica bij herinzaai gericht keuzes maken.

 • De groepen worden begeleid, zodat er keurig op tijd wordt gewisseld van stand en inleiders. En zo weten de deelnemers ook zeker dat ze niets missen.

  De groepen worden begeleid, zodat er keurig op tijd wordt gewisseld van stand en inleiders. En zo weten de deelnemers ook zeker dat ze niets missen.

 • Er zijn nog best zaken die verbeterd kunnen worden in de opslag. Snelheid van inkuilen, goed aanrijden en voersnelheid zijn zaken die Bosch Beton onderstreept. Voerverliezen van 10% op een melkveebedrijf met 100 koeien kost €10.000 per jaar, zo wordt de veehouders voorgehouden.

  Er zijn nog best zaken die verbeterd kunnen worden in de opslag. Snelheid van inkuilen, goed aanrijden en voersnelheid zijn zaken die Bosch Beton onderstreept. Voerverliezen van 10% op een melkveebedrijf met 100 koeien kost €10.000 per jaar, zo wordt de veehouders voorgehouden.

 • Van slecht voer kan een inkuilmiddel geen goed voer maken. Maar bij goed uitgangsmateriaal kan een inkuilmiddel wel bijdragen aan het behoud van de kwaliteit, zo meldt Ecosyl.

  Van slecht voer kan een inkuilmiddel geen goed voer maken. Maar bij goed uitgangsmateriaal kan een inkuilmiddel wel bijdragen aan het behoud van de kwaliteit, zo meldt Ecosyl.

 • Meststoffen zijn de voeding van de bodem. Als je de bodem goed voert, is de basis gelegd en geeft het productie terug, zo geeft Triferto aan. Zuurgraad en organische stof zijn bepalend.

  Meststoffen zijn de voeding van de bodem. Als je de bodem goed voert, is de basis gelegd en geeft het productie terug, zo geeft Triferto aan. Zuurgraad en organische stof zijn bepalend.

 • De route van en naar de stands leidt door de nieuwe stal van Barendonk Holsteins. Sommigen blijven daar ook in de pauzes even kijken naar de fraaie koeien die er in de moderne stal lopen.

  De route van en naar de stands leidt door de nieuwe stal van Barendonk Holsteins. Sommigen blijven daar ook in de pauzes even kijken naar de fraaie koeien die er in de moderne stal lopen.

 • Holaras legt nadruk op belang van Inkuilapparatuur en verdichting op de kuil.

  Holaras legt nadruk op belang van Inkuilapparatuur en verdichting op de kuil.

 • Aan het eind van een leerzame ochtend is er voor iedereen een maaltijd beschikbaar. Wie de middagronde meedraait, start juist met de lunch.

  Aan het eind van een leerzame ochtend is er voor iedereen een maaltijd beschikbaar. Wie de middagronde meedraait, start juist met de lunch.

 • Mechan Groep / Fendt had een stand in het veld, waar gesproken werd over de toepassingen van gps. Daarnaast verzorgde ze nog een maaidemo in de pauze van de dag.

  Mechan Groep / Fendt had een stand in het veld, waar gesproken werd over de toepassingen van gps. Daarnaast verzorgde ze nog een maaidemo in de pauze van de dag.

Eén reactie

 • agpros

  Ik maak uit de foto's en onderschriften op dat de manifestatie in Beers ( Noord-Brabant) was en niet in Beers (Friesland). Goed dat ik niet op goed geluk naar het Noorden ben afgereisd.

Of registreer je om te kunnen reageren.