Melkveebedrijf te koop in extensief deel Brabant RundveeFoto

Melkveebedrijf te koop in extensief deel Brabant

In Eethen, in het Brabantse Land van Heusden en Altena, staat een modern melkveebedrijf te koop. Het bedrijf is grotendeels bij de tijd maar vraagt nog wel wat investeringen. Grond is er in deze regio genoeg en ook niet duur.

Op het erf staat verder een gecombineerde jongveestal en werkplaats met ruimte voor 70 stuks jongvee in groepshokken. Een werktuigenberging met grote schuifdeuren meet 162 vierkante meter.

De koeien worden gemolken in 2 melkrobots van Lely. Er staan meer robots op het bedrijf: voor het schuiven van mest en het aanschuiven van voer. Ook is er een systeem voor activiteitenmelding.

In de ligboxenstal is een eenvoudig maar functioneel kantoor met uitzicht over de koeien.

Er zijn 155 ligboxen met zwevende boxen en deels R-boxen. Het is een 2 + 2-stal. De boxen in het nieuwe gedeelte zijn voorzien van koematrassen. In de hele stal loopt een zelfsluitend veiligheidsvoerhek.

De huiskavel heeft een oppervlakte van 40,7 hectare. Aan de overkant van de weg is nog 8,6 hectare te koop. Het is zware kleigrond van 60 tot 75% afslibbaar. Verkoper verwacht dat komende jaren meer grond in de regio te koop komt voor circa ¬ 6 per vierkante meter.

Een koper kan direct aan het melken maar moet binnen enkele jaren wel investeren in een nieuw dak. Ook is, zoals de Brabantse wetgeving voorschrijft, binnen enkele jaren een emissiearm systeem nodig in het oude gedeelte van de ligboxenstal.

Het melkveebedrijf biedt ruimte aan circa 150 melkkoeien, 70 stuks jongvee en heeft een oppervlakte van bijna 41 hectare waarvan 1,2 hectare bouwblok. Het ligt in een gebied met veel ruimte voor akkerbouw en melkveehouderij. - Foto's René Stevens

Aan de zijkant van het erf staat een chalet/bungalow uit 1990 met tuinhuisje. Dit gebouwtje staat los van de rest van het bedrijf. Het is gebouwd van hout en heeft dubbele beglazing, airconditioning en alle benodigde voorzieningen.

De woning is gebouwd in 1969 en in 1997 en 2008 volledig gerenoveerd. De woning voldoet aan de moderne eisen. Deze telt 2 slaapkamers en een hobbyruimte. Het bedrijf is aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen; glasvezel komt op termijn.

Gezien de ligging en de technische staat van de gebouwen is voorzetting als melkveebedrijf logisch. Alternatieven met andere activiteiten liggen niet voor de hand. De vraagprijs is ¬ 3.500.000. Meer informatie via Bernheze Makelaars & Adviseurs, Uden.

Beheer
WP Admin