Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Direct meer dan 150 koeien melken

In Herveld staat een gemengd bedrijf (80% melkvee, 20% varkens) te koop. De NB-vergunning is ruim, er is wel een keer een nieuwe jongveestal nodig.

Foto

 • Vlakbij snelweg A15 staat voor €3,8 miljoen een gemengd bedrijf met 57 hectare te koop. De boerderij ligt in de Betuwe, in een gemengde regio met fruittelers, akkerbouwers (mestafzet gaat hier vrij vlot) en veehouders. Het dorp Zetten ligt op 2,5 kilometer afstand. Nijmegen is niet ver weg (20 kilometer). - Foto: Robin Visser

  Vlakbij snelweg A15 staat voor €3,8 miljoen een gemengd bedrijf met 57 hectare te koop. De boerderij ligt in de Betuwe, in een gemengde regio met fruittelers, akkerbouwers (mestafzet gaat hier vrij vlot) en veehouders. Het dorp Zetten ligt op 2,5 kilometer afstand. Nijmegen is niet ver weg (20 kilometer). - Foto: Robin Visser

 • Bijna alle grond (55 hectare) ligt pal aan huis. Al ligt deze rustige weg er deels tussen. Er is 1 veldkavel van 2 hectare. Al deze grond is voornamelijk goede rivierklei. - Foto's: Theo Brummelaar

  Bijna alle grond (55 hectare) ligt pal aan huis. Al ligt deze rustige weg er deels tussen. Er is 1 veldkavel van 2 hectare. Al deze grond is voornamelijk goede rivierklei. - Foto's: Theo Brummelaar

 • De milieuvergunning voor dit bedrijf is ruim en voorziet in 176 melkkoeien, 90 stuks jongvee en 540 vleesvarkens. Links vooraan is het melkveegedeelte van het bedrijf te zien.

  De milieuvergunning voor dit bedrijf is ruim en voorziet in 176 melkkoeien, 90 stuks jongvee en 540 vleesvarkens. Links vooraan is het melkveegedeelte van het bedrijf te zien.

 • Een overzicht in de stal. In 2008 is een nieuwe ligboxenstal over de oudere delen heen gebouwd. Er is nu capaciteit voor 159 melkkoeien. Het melkveegedeelte is prima up-to-date.

  Een overzicht in de stal. In 2008 is een nieuwe ligboxenstal over de oudere delen heen gebouwd. Er is nu capaciteit voor 159 melkkoeien. Het melkveegedeelte is prima up-to-date.

 • Het melken gebeurt met 2 Merlin-melkrobots uit 2011.

  Het melken gebeurt met 2 Merlin-melkrobots uit 2011.

 • Aan de andere kant van de ligboxenstal staan 3 aan elkaar gebouwde schuren voor jongvee. Die gebouwen zijn van 1959. Het jongveegedeelte vraagt aandacht op dit bedrijf. Er is een keer een nieuwe jongveestal nodig.

  Aan de andere kant van de ligboxenstal staan 3 aan elkaar gebouwde schuren voor jongvee. Die gebouwen zijn van 1959. Het jongveegedeelte vraagt aandacht op dit bedrijf. Er is een keer een nieuwe jongveestal nodig.

 • Deze delen zijn ook wat verouderd: de werktuigenberging/jongveeruimte uit 1973 en een halfopen loods uit 1961.

  Deze delen zijn ook wat verouderd: de werktuigenberging/jongveeruimte uit 1973 en een halfopen loods uit 1961.

 • Een overzicht in de vleesvarkensstal aan de andere kant van het erf. Er is een milieuvergunning en capaciteit voor 540 vleesvarkens. Deze stal uit 1993 zit in de stoppersregeling, maar doorgaan is een optie. Dan is alleen wel een nieuwe luchtwasser nodig. Binnen de milieuvergunning is intern salderen een optie als varkens minder goed bij je passen.

  Een overzicht in de vleesvarkensstal aan de andere kant van het erf. Er is een milieuvergunning en capaciteit voor 540 vleesvarkens. Deze stal uit 1993 zit in de stoppersregeling, maar doorgaan is een optie. Dan is alleen wel een nieuwe luchtwasser nodig. Binnen de milieuvergunning is intern salderen een optie als varkens minder goed bij je passen.

 • Pal naast de vleesvarkensstal bevindt zich een zeugenstal. Die is al buiten gebruik.

  Pal naast de vleesvarkensstal bevindt zich een zeugenstal. Die is al buiten gebruik.

 • Asbest is op sommige dakdelen een thema. In totaal moet op dit bedrijf nog 1.200 m² asbest gesaneerd worden.

  Asbest is op sommige dakdelen een thema. In totaal moet op dit bedrijf nog 1.200 m² asbest gesaneerd worden.

 • Het woonhuis is ruim en meet 235 m². Het huis is van 1959, maar is in 1983 verbouwd en in 2002 is een deel aangebouwd. De woning telt onder meer 4 slaapkamers. Ook is er een ruime garage én een schoonheidssalon.
Voor meer informatie: makelaar Agrivesta Joosten, Huissen (Gld.).

  Het woonhuis is ruim en meet 235 m². Het huis is van 1959, maar is in 1983 verbouwd en in 2002 is een deel aangebouwd. De woning telt onder meer 4 slaapkamers. Ook is er een ruime garage én een schoonheidssalon. Voor meer informatie: makelaar Agrivesta Joosten, Huissen (Gld.).

Eén reactie

 • koestal

  blijkbaar genoeg fosfaatrechten

Of registreer je om te kunnen reageren.