Rundveehouderij

Foto & video 13 reacties

76 hectare huiskavel is grootste troef

In Jutrijp staat een grondgebonden veebedrijf te koop. Voor dit bedrijf is een milieuvergunning voor 150 melkkoeien en 82 stuks jongvee afgegeven.

Foto

 • In Jutrijp (Fr.) staat - vlakbij snelweg A7 - een grondgebonden melkveebedrijf met 86 hectare te koop. De vraagprijs is €4,7 miljoen. Fosfaatrechten (7.057 kg) en veestapel kunnen eventueel ook overgenomen worden. De boerderij is mooi vrijgelegen in een agrarische melkveeregio. Het dorp Jutrijp ligt dichtbij, maar voor alle (basis-)voorzieningen is Sneek (5 kilometer) de aangewezen plek. - Foto's: A3 impressies

  In Jutrijp (Fr.) staat - vlakbij snelweg A7 - een grondgebonden melkveebedrijf met 86 hectare te koop. De vraagprijs is €4,7 miljoen. Fosfaatrechten (7.057 kg) en veestapel kunnen eventueel ook overgenomen worden. De boerderij is mooi vrijgelegen in een agrarische melkveeregio. Het dorp Jutrijp ligt dichtbij, maar voor alle (basis-)voorzieningen is Sneek (5 kilometer) de aangewezen plek. - Foto's: A3 impressies

 • In het midden van het bouwblok (1,75 hectare) bevinden zich 2 in elkaar overlopende stallen. De ene stal is een ligboxenstal met plek voor 146 melkkoeien. De andere stal bestaat uit een 2x12-melkstal, een wachtruimte (60 koeien) en een afkalfhok. Beide (architectonische) gebouwen zijn van 1979. Ze zijn wat verouderd, maar wel up-to-date. Op beide staldaken is al het asbest gesaneerd. Die daken zijn nu geïsoleerd.

  In het midden van het bouwblok (1,75 hectare) bevinden zich 2 in elkaar overlopende stallen. De ene stal is een ligboxenstal met plek voor 146 melkkoeien. De andere stal bestaat uit een 2x12-melkstal, een wachtruimte (60 koeien) en een afkalfhok. Beide (architectonische) gebouwen zijn van 1979. Ze zijn wat verouderd, maar wel up-to-date. Op beide staldaken is al het asbest gesaneerd. Die daken zijn nu geïsoleerd.

 • Een overzicht in de ligboxenstal uit 1979. Er is geen voergang, wel een voerband. De stal is netjes bijgehouden. De roosters zijn in 2004 vervangen en in 2010 zijn zwevende boxen geplaatst. De milieuvergunning voor dit bedrijf voorziet in 150 melkkoeien en 82 stuks jongvee.

  Een overzicht in de ligboxenstal uit 1979. Er is geen voergang, wel een voerband. De stal is netjes bijgehouden. De roosters zijn in 2004 vervangen en in 2010 zijn zwevende boxen geplaatst. De milieuvergunning voor dit bedrijf voorziet in 150 melkkoeien en 82 stuks jongvee.

 • In de stal parallel aan de ligboxenstal bevindt zich de melkstal. Dit is een 2x12 zij-aan-zij-melkstal uit 2008. Die is eventueel uit te breiden naar een 2x16. De huidige eigenaar levert Vlog-melk aan FrieslandCampina. Hij krijgt daar een cent extra voor.

  In de stal parallel aan de ligboxenstal bevindt zich de melkstal. Dit is een 2x12 zij-aan-zij-melkstal uit 2008. Die is eventueel uit te breiden naar een 2x16. De huidige eigenaar levert Vlog-melk aan FrieslandCampina. Hij krijgt daar een cent extra voor.

 • Buiten en pal voor de melkstal bevindt zich deze melktank met 15.000 liter capaciteit. De tank staat er nu 2 jaar.

  Buiten en pal voor de melkstal bevindt zich deze melktank met 15.000 liter capaciteit. De tank staat er nu 2 jaar.

 • De jongveestal bestaat uit 2 delen en is in 1994 en 2005 gebouwd. De stal telt 66 boxen en er zijn 3 ruime strohokken. Op het oudste dakdeel lag tot dit jaar nog asbest, maar dat is inmiddels gesaneerd.

  De jongveestal bestaat uit 2 delen en is in 1994 en 2005 gebouwd. De stal telt 66 boxen en er zijn 3 ruime strohokken. Op het oudste dakdeel lag tot dit jaar nog asbest, maar dat is inmiddels gesaneerd.

 • Bij het bedrijf hoort 86 hectare land. Daarvan is 76 hectare huiskavel. 62 hectare hiervan ligt direct achter het erf. De overige huiskavelhectares liggen achter een rustige B-weg. Al deze grond is klei op veen. De veldkavel ligt op 4,5 kilometer afstand. Dit is ook klei op veen, maar deels zit er zandgrond tussen.

  Bij het bedrijf hoort 86 hectare land. Daarvan is 76 hectare huiskavel. 62 hectare hiervan ligt direct achter het erf. De overige huiskavelhectares liggen achter een rustige B-weg. Al deze grond is klei op veen. De veldkavel ligt op 4,5 kilometer afstand. Dit is ook klei op veen, maar deels zit er zandgrond tussen.

 • Er loopt ook een lang kavelpad achter het erf. Beweiden kan vlot.

  Er loopt ook een lang kavelpad achter het erf. Beweiden kan vlot.

 • Achter de stallen staat deze 25 bij 15 meter grote loods uit 2013. Met daar weer achter de mestopslag. Inclusief opslag onder de stallen kan er in totaal 3.800 kuub mest opgeslagen worden.

  Achter de stallen staat deze 25 bij 15 meter grote loods uit 2013. Met daar weer achter de mestopslag. Inclusief opslag onder de stallen kan er in totaal 3.800 kuub mest opgeslagen worden.

 • Het erf telt 2 oudere bedrijfsgebouwen. Waaronder deze loods. Hier ligt nog wel asbest dat gesaneerd moet worden: in totaal 260 m².

  Het erf telt 2 oudere bedrijfsgebouwen. Waaronder deze loods. Hier ligt nog wel asbest dat gesaneerd moet worden: in totaal 260 m².

 • Het bedrijf telt 2 woonhuizen. De grootste woning stamt uit 1979. Er zijn onder meer 5 slaapkamers.

  Het bedrijf telt 2 woonhuizen. De grootste woning stamt uit 1979. Er zijn onder meer 5 slaapkamers.

 • De tweede woning is van 1986 en herbergt onder andere 3 slaapkamers en een kantoor. Voor meer informatie: Agrivesta Turkstra, Drachten (Fr.).

  De tweede woning is van 1986 en herbergt onder andere 3 slaapkamers en een kantoor. Voor meer informatie: Agrivesta Turkstra, Drachten (Fr.).

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Volgens de nieuwe voorstellen van FCDF kan de koper daar de melk niet leveren!

 • wmeulemanjr1

  Voor alleen de fosfaatrechten ben je al een beste 'bak geld' kwijt

 • Attie

  Precies Meuleman, 'kwaad geld' zogezegd!

 • koestal

  Wie kan dat financieren ?,ze staan niet in de rij.

 • van der berg

  kun je wel zien dat de grondprijs behoorlijk daalt. nog geen 55000 per ha vraagprijs inclusief 2 woningen en alle gebouwen

 • van der berg

  zuperboer,waarom zal een nieuwe eigenaar daar de melk niet kunnen leveren,hij levert toch al aan friesland campina.

 • Arie van leeuwen

  Het is wel inclusief veel kikkers waarschijnlijk. De nieuwe eigenaar kan ook best
  eerst nadenken over een 'leverbotstrategie'

 • Vhouder

  prachtig bedrijf

 • cor vroege

  De melk mag wel 1 euro de kg op brengen ,anders geen haalbare kaart.

 • BO(skabout)ER

  wat een negativiteit hier! Dit is toch een prachtig bedrijf voor een hele nette prijs! Als ik boer was in brabant of een ander duur gebied met bijv 30 a 40 hectare land zou ik er over na denken om dat in te ruilen voor dit bedrijf.

 • farmerbn

  Helemaal mee eens.

 • Fordson dexta

  mooi bedrijf,nette vraagprijs

 • Attie

  Zeker is elke euro goed besteed voor zo'n bedrijf, maar het negatieve gaat over de gebakken lucht wat fosfaat heet!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.