Rundveehouderij

Foto & video 16479 x bekeken

Kalverbedrijf te koop: geschikt als familiebedrijf

Bij Winterswijk staat een up-to-date blankvleeskalverbedrijf met NB-vergunning voor 1.060 dieren te koop. Het bouwblok is al bijna benut.

Foto

 • In buurtschap Woold (Winterswijk) staat een blankvleeskalverbedrijf met 1.060 kalverplaatsen te koop. Het is vooral geschikt als familiebedrijf. De vraagprijs is €1,2 miljoen. De locatie is zeer fraai, in het oostelijke puntje van de Achterhoek. - Foto's: Theo Brummelaar

  In buurtschap Woold (Winterswijk) staat een blankvleeskalverbedrijf met 1.060 kalverplaatsen te koop. Het is vooral geschikt als familiebedrijf. De vraagprijs is €1,2 miljoen. De locatie is zeer fraai, in het oostelijke puntje van de Achterhoek. - Foto's: Theo Brummelaar

 • Het woonhuis is van 1951, maar is altijd keurig bijgehouden. Het is een degelijke, royale woning met onder meer vijf slaapkamers en een kantoor. Links is de jongste van twee kalverstallen te zien. Die stamt uit 2003 en is up-to-date.

  Het woonhuis is van 1951, maar is altijd keurig bijgehouden. Het is een degelijke, royale woning met onder meer vijf slaapkamers en een kantoor. Links is de jongste van twee kalverstallen te zien. Die stamt uit 2003 en is up-to-date.

 • Die stal telt één afdeling voor 760 kalveren en alle hokken zijn onderkelderd (1.950 kubieke meter. De isolatie is goed (RC-waarde is 3,3)). In totaal geldt voor het hele bedrijf – dat wel in een verwevingsgebied ligt - een milieuvergunning voor 1.060 kalveren.

  Die stal telt één afdeling voor 760 kalveren en alle hokken zijn onderkelderd (1.950 kubieke meter. De isolatie is goed (RC-waarde is 3,3)). In totaal geldt voor het hele bedrijf – dat wel in een verwevingsgebied ligt - een milieuvergunning voor 1.060 kalveren.

 • Kopers kunnen mee in het mestcontract van de verkoper. Concreet: gegarandeerde mestafzet à €11 per ton (dunne fractie). Daar komen nog €3 tot €4 aan transportkosten bij. Dit bedrijf is jaarlijks goed voor 3.000 kuub mestafzet per jaar.

  Kopers kunnen mee in het mestcontract van de verkoper. Concreet: gegarandeerde mestafzet à €11 per ton (dunne fractie). Daar komen nog €3 tot €4 aan transportkosten bij. Dit bedrijf is jaarlijks goed voor 3.000 kuub mestafzet per jaar.

 • Het bouwblok van 0,91 hectare is grotendeels benut en is daarmee de grootste beperking van het bedrijf. Buren zitten op relatief korte afstand. Dit is de tweede kalverstal. Die stamt uit 2001 en is eveneens goed geïsoleerd.

  Het bouwblok van 0,91 hectare is grotendeels benut en is daarmee de grootste beperking van het bedrijf. Buren zitten op relatief korte afstand. Dit is de tweede kalverstal. Die stamt uit 2001 en is eveneens goed geïsoleerd.

 • Deze stal is goed bijgehouden en biedt plaats aan 300 kalveren. De stal kan met 250 plaatsen worden uitgebreid. Dan is wel een nieuwe NB-vergunning nodig. Een ander voordeel voor kopers is dat de VanDrie Group een contract wil aanbieden.

  Deze stal is goed bijgehouden en biedt plaats aan 300 kalveren. De stal kan met 250 plaatsen worden uitgebreid. Dan is wel een nieuwe NB-vergunning nodig. Een ander voordeel voor kopers is dat de VanDrie Group een contract wil aanbieden.

 • Achter het woonhuis bevindt zich een garage/voerkeuken/werkplaats. Ook zijn er meerdere silo’s.

  Achter het woonhuis bevindt zich een garage/voerkeuken/werkplaats. Ook zijn er meerdere silo’s.

 • Linksboven in beeld is een warmtepomp. Daarmee wordt dagelijks 5.000 liter water tot 45 à 50 graden verwarmd. En dat scheelt weer in de gaskosten.

  Linksboven in beeld is een warmtepomp. Daarmee wordt dagelijks 5.000 liter water tot 45 à 50 graden verwarmd. En dat scheelt weer in de gaskosten.

 • Er staan meerdere voersilo’s op het erf. In het midden bevindt zich een menginstallatie.

  Er staan meerdere voersilo’s op het erf. In het midden bevindt zich een menginstallatie.

 • Er zijn ook meerdere sleufsilo’s. Daarnaast zitten de voerkar en een trekker bij de verkoopprijs in.

  Er zijn ook meerdere sleufsilo’s. Daarnaast zitten de voerkar en een trekker bij de verkoopprijs in.

Of registreer je om te kunnen reageren.