Foto: Havinga Makelaardij RundveeFoto

Melkveebedrijf met groeipotentie

In Lellens (Gr.) staat een melkveebedrijf met NB-vergunning voor 400 melkkoeien en 280 stuks jongvee te koop. De vraagprijs is € 6 miljoen.

Een koper moet wel rekening houden met de fosfaatregelgeving. Op de peildatum van 2 juli 2015 hadden de huidige eigenaren nog 400 GVE (276 melkkoeien, 230 stuks jongvee).

Dit is die stal. Erachter bevindt zich nog een machineberging/stro-opslag uit 2010.

Het erf telt twee woonhuizen. Dit is de oudste woning die uit 1900 stamt. Het huis is echter goed bijgehouden en is ook gerenoveerd. Het woonhuis loopt over in een stal in Groningse stijl. Die is van 1990.

Een van de vijf sleufsilo's op het bedrijf.

Een van de twee mestbassins,. Er is ook nog een silo. In totaal kan er op dit bedrijf 4.000 kuub mest opgeslagen worden.

En dit is die potstal. Ook dit deel stamt uit 2015. Het totale oppervlak is 600 vierkante meter. Er is ruimte voor 40 droge koeien.

De grote ligboxenstal stamt uit 2007 en is in 2012 verlengd en verbreed. De stal heeft capaciteit voor 310 melkkoeien en 210 stuks jongvee. Maar er kunnen vrij makkelijk 40 grootveeboxen bijgezet worden.

Het bedrijf is vrijgelegen en het dorp Ten Boer is op 1 kilometer afstand. De stad Groningen is tien minuten rijden. Het is een melkveegebied en er zijn geen naburige Natura 2000-gebieden. Mestafzet is relatief simpel met noordelijk veel akkerbouwers. Foto's: Theo Brummelaar

In Lellens (Gr.) staat voor ¬ 6 miljoen een veebedrijf met NB-vergunning voor 400 melkkoeien en 280 stuks jongvee te koop. De verkoopreden is dat er op de peildatum van 2 juli 2015 te weinig vee was. Het bouwblok van 4 hectare is voor de helft benut. Foto: Havinga Makelaardij

Dit is de melkstal: een 2x28-swingover die pas twee jaar oud is. De melkstal bevindt zich achter een potstal, die parallel aan de ligboxenstal gebouwd is. Via een overdekte gang lopen de koeien de paar meter om gemolken te worden.

Bij het bedrijf hoort 118 hectare. Daarvan is 78 hectare huiskavel. Er is één kleine veldkavel en op 10 kilometer afstand is 32 hectare in erfpacht van een kerk. Een aandachtspunt is dat er qua verhouding grond en gebouwen iets te weinig grond is.

Dit is het tweede woonhuis dat in 1999 gebouwd is. Het huis heeft een oppervlakte van 240 vierkante meter. Wie intresse heeft in het object kan contact opnemen met Havinga Makelaardij in Briltil (Gr.).

Rond het bedrijf ligt kleigrond, goede melkveegrond. Er is een 1 kilometer lang betonnen kavelpad, waardoor weidegang prima mogelijk is. Grond bijkopen kan in deze regio lastig zijn. Er is veel grondhonger. Pachtgrond kost ¬ 700 tot ¬ 1.200 per hectare, per jaar.

Beheer
WP Admin