Rundveehouderij

Foto & video 8 reactieslaatste update:20 sep 2016

Veehouder onzeker over knelgevallenregeling fosfaatrechten

Melkveehouder Leo Bloo uit Vilsteren (Overijssel) had op peildatum 2 juli 2015 minder koeien dan gepland. Hij krijgt daardoor fosfaatrechten voor de 70 koeien die er toen liepen, terwijl de nieuwe stal voor 120 koeien is gebouwd.

Morgen, 20 september, organiseert Boerderij om 10.30 uur een webinar over het wetsvoorstel fosfaatrechten. U kunt gratis meekijken, gewoon vanuit huis.

Laatste reacties

 • parnas

  Zo zijn er wel meer.
  De stal klaar en om een gesloten bedrijfsvoering te houden zelf vaarzen aangehouden die na de peildatum hebben gekalfd. Maar ja daar wordt geen rekening mee gehouden. De grote groeiers hebben overal vee weg gehaald en die zijn nu de lachende derde. Maar hoe je het ook wend of keert er zijn heel veel verliezers en dat is heel triest. Dit heeft niks met het ondernemerschap te maken. 2 juli nog vee aangevoerd en je hebt een recht maar op 1 juli 1 verkocht en je hebt niks. Misschien een maand ervoor dus na 2 juni de verkopen tot 2 juli een half recht geven en die aangekocht is in die tijd ook een half recht. Dan worden degene waarvan wordt gezegd dat ze wisten dat op 2 juli dit in inging ook niet vorstelijk beloond.

 • alco1

  Het wordt één grote haat en nijd bende.
  Veroorzaakt door de onkundige overheid.

 • ........

  don't worry Leo, een beetje advocaat schiet zo een paar gaten in fosfaatrechtenstelsel.

 • wmeulemanjr1

  Met de voorkennis van de peildatum hebben velen koeien aangerukt, moeten advocaten wel heel sullig zijn als ze daar niets mee kunnen

 • brutus71

  Het is een hele slechte wet, met veel verliezers, ik wordt ook getroffen, ik had op 2 juli minder koeien dan gem. In 2013 en 2014, Jaco Geurts zei gister in Salland dan het CDA in de 1e kamer zomaar niet tekent.
  Ook SGP,PVV zijn ook tegen, hopelijk zijn de linkse partijen bij nader inzien ook niet enthousiast en wordt dit wetsvoorstel in de prullenbak gegooid.
  En dan gaan we eerst in maart stemmen en zien we dan wel weer.

 • landboer

  idd

 • awhurenkamp1

  alle koeien met voor kennis naar de slacht is zo te zien via i.r dan hebben we een heel ander fosfaat getal .... kan van dam toch ook beter met de knelgevallen uit de voeten ..dus terug met deze koeien .......

 • arendenjenneke1

  honderden zo als jou mag niet hopen dat jullie allemaal knelgeval worden

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.