Rundveehouderij

Foto & video 2 reacties

Verdubbeling voor de volgende generatie

De Zeinstra's in Lelystad bouwden een nieuwe stal voor 300 melkkoeien.

De familie Zeinstra verhuisde ruim 40 jaar geleden vanuit Leeuwarden naar Lelystad. Daar bouwden ze een nieuw melkveebedrijf voor 180 koeien, destijds een toekomstgericht groot familiebedrijf. Met de nieuwbouw in 2015 kan het bedrijf uitbreiden naar 300 melkkoeien en is het bedrijf weer klaar voor de volgende generatie. De stal is voorzien van een 50-stands BouMatic Streamline buitenmelker. Vrijdag 26 augustus is er een open dag.

Laatste reacties

  • rub2

    Mooie stal, enthousiaste ondernemer. Heb 1 kanttekening Wie of wat bepaalt dat je met verdubbeling weer klaar bent voor de volgende generatie? Als je dit dus zo leest ben je dus niet klaar wanneer je niet verdubbeld. Die zin, mening weet eigenlijk niet van wie, denk de auteur deel ik niet. Je kan beter zeggen met 300 koeien en 60 ha grond moet de volgende generatie keihard knallen om een kop boven water te houden, je bent volgens mij zeker niet klaar.

    Doet niets af aan de video hoor, prachtige stal!

  • Hannus

    Fam Zeinsta veel succes, ziet er fantastisch uit, echt plaatje van een stal. Toch zou ik zelf nooit zo'n melkstal voor zo'n relatief klein koppel koeien neer zetten. Oa de hoge aanschafprijs. Grootste nadeel is dat je iedere dag 2x daags 3 mensen nodig hebt voor 2á3 uurtjes melken. Hoeveel spoelwater heb je dagelijks met zo'n installatie?
    Desalniettemin een prachtig bedrijf

Of registreer je om te kunnen reageren.