Rundveehouderij

Foto & video

Alles over maisteelt

De door ruim 100 man bezochte Ruwvoerronde bracht alle facetten van de maisteelt in beeld.

Een impressie van de dag, waarvan een soortgelijke ook donderdag 1 september in Berlicum (Noord-Brabant) wordt georganiseerd.

Foto

 • Tijdens de Ruwvoerronde in Haarlo worden bezoekers ontvangen en krijgen ze een badge. Zo worden de bezoekers opgedeeld in 5 verschillende groepen. <em>Foto's: Koos Groenewold</em>

  Tijdens de Ruwvoerronde in Haarlo worden bezoekers ontvangen en krijgen ze een badge. Zo worden de bezoekers opgedeeld in 5 verschillende groepen. Foto's: Koos Groenewold

 • Jos Groot Koerkamp van Limagrain opent de dag en introduceert Zwier van der Vegte. De bedrijfsleider van de Marke geeft een plenaire inleiding over de duurzaamheid van de maisteelt.

  Jos Groot Koerkamp van Limagrain opent de dag en introduceert Zwier van der Vegte. De bedrijfsleider van de Marke geeft een plenaire inleiding over de duurzaamheid van de maisteelt.

 • In groepjes gaan de bezoekers rond. De eerste inleiding is van Sjoerd Roelofs van DLV Advies, die inzicht geeft in de invloed van de bodem.

  In groepjes gaan de bezoekers rond. De eerste inleiding is van Sjoerd Roelofs van DLV Advies, die inzicht geeft in de invloed van de bodem.

 • Robin Wolf van Eurofins Agro toont dat het nog niet geweldig gesteld is met de zuurgraad van de grond op maisland. 50 tot 60% heeft een te lage pH, stelt hij op basis van cijfers.

  Robin Wolf van Eurofins Agro toont dat het nog niet geweldig gesteld is met de zuurgraad van de grond op maisland. 50 tot 60% heeft een te lage pH, stelt hij op basis van cijfers.

 • In het veld wordt de mais van dichtbij bekeken. Wat is goed, wat kan beter?

  In het veld wordt de mais van dichtbij bekeken. Wat is goed, wat kan beter?

 • Voor het kiezen van het juiste oogstmoment moet de plant van dichtbij bekeken worden. Zo wordt beoordeeld hoe de kolf er uit ziet en waar de melklijn in de korrel zich bevindt.

  Voor het kiezen van het juiste oogstmoment moet de plant van dichtbij bekeken worden. Zo wordt beoordeeld hoe de kolf er uit ziet en waar de melklijn in de korrel zich bevindt.

 • Het was behoorlijk warm weer, dus er werd gekoeld water uitgedeeld dat gretig aftrek vond.

  Het was behoorlijk warm weer, dus er werd gekoeld water uitgedeeld dat gretig aftrek vond.

 • De keuze voor de juiste machines en grondbewerking wordt toegelicht door Reesink Technische Handel.

  De keuze voor de juiste machines en grondbewerking wordt toegelicht door Reesink Technische Handel.

 • Elke emmer die weggezet wordt staat voor 10% voerverlies. Zo toont ForFarmers dat 20% verlies al snel realiteit is en dat er bij broei in de kuil nog meer verlies bijkomt.

  Elke emmer die weggezet wordt staat voor 10% voerverlies. Zo toont ForFarmers dat 20% verlies al snel realiteit is en dat er bij broei in de kuil nog meer verlies bijkomt.

 • Bij de kuil wordt er gesproken over de manieren om broei te beperken of liever: helemaal te voorkomen. Laagsgewijs aanrijden, een goed gronddek en toepassen van inkuilmiddelen dragen daaraan bij.

  Bij de kuil wordt er gesproken over de manieren om broei te beperken of liever: helemaal te voorkomen. Laagsgewijs aanrijden, een goed gronddek en toepassen van inkuilmiddelen dragen daaraan bij.

 • Tijdens de lunch is er nog tijd genoeg om aanvullende vragen te stellen aan specialisten.

  Tijdens de lunch is er nog tijd genoeg om aanvullende vragen te stellen aan specialisten.

 • De lucht bestaat uit luxe broodjes, fruit en natuurlijk de oer-Hollandse kroket.

  De lucht bestaat uit luxe broodjes, fruit en natuurlijk de oer-Hollandse kroket.

 • Na afloop is iedereen een stuk kennis rijker en krijgt een emmer met informatie mee.

  Na afloop is iedereen een stuk kennis rijker en krijgt een emmer met informatie mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.