Rundveehouderij

Foto & video 7580 x bekeken 1 reactielaatste update:26 sep 2016

‘Ik wil geen slaaf van mijn bedrijf zijn'

De 20-jarige Gerben de Wilt heeft wel groeiambities, maar het moet wel rendement opleveren.

Gerben en zijn vader doen beiden de dagelijkse werkzaamheden. Gerben richt zich meer op het trekkerwerk en de verzorging van de koeien, zijn vader op de planning.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

"Niet veel, het loopt op zich goed zo. Maar ik heb wel een motto: groeien is goed, maar het moet geen doel op zich zijn. Als groeien interessant is, doe ik het, anders niet. Ik wil geen slaaf van mijn bedrijf zijn. De ambitie om te groeien heb ik, maar het moet wel rendement opleveren. Alleen groeien voor het aantal heeft geen zin."

Over vijf jaar ...

"Zal het bedrijf wellicht iets gegroeid zijn. Hopelijk is er dan een betere balans in koeien ten opzichte van oppervlakte, zodat we geen voer meer hoeven te verkopen en geen mest meer hoeven aan te voeren."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 43 van 19 juli 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

‘Ik wil geen slaaf van mijn bedrijf zijn'

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Eén reactie

  • Koeienboer

    Heel vervelend, Gerben, voer verkopen en mest aanvoeren..... Of is het omgekeerde een minder interessant plaatje???

Of registreer je om te kunnen reageren.