Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Rek in bouwblok, grond is lastiger

In de gemeente Hellendoorn staat een melkveebedrijf te koop. De hoeveelheid grond - 25 hectare - is relatief beperkt, maar alle grond is huiskavel.

Foto

 • In het Overijsselse buurtschap Marle staat in een fraaie, bosrijke omgeving een melkveebedrijf te koop. De vraagprijs is €2,4 miljoen (exclusief machines en veestapel). Het is een echte boerenregio; veel melkvee, maar ook varkens en pluimvee.

  In het Overijsselse buurtschap Marle staat in een fraaie, bosrijke omgeving een melkveebedrijf te koop. De vraagprijs is €2,4 miljoen (exclusief machines en veestapel). Het is een echte boerenregio; veel melkvee, maar ook varkens en pluimvee.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De andere kant van het bedrijf. Natuur is geen beperking. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied ligt op 2,5 kilometer afstand. In het dorp Den Ham (3 kilometer) zijn alle basisvoorzieningen. De dichtstbijzijnde stad is Almelo (20 kilometer).

  De andere kant van het bedrijf. Natuur is geen beperking. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied ligt op 2,5 kilometer afstand. In het dorp Den Ham (3 kilometer) zijn alle basisvoorzieningen. De dichtstbijzijnde stad is Almelo (20 kilometer).

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een fraaie luchtfoto van het melkveebedrijf.

  Een fraaie luchtfoto van het melkveebedrijf.

  Foto: 't Gantvoort BV, makelaars & adviseurs
 • Het bouwblok is 1,5 hectare groot. Daarvan is nu tweederde benut. Er is dus ruimte om eventueel een extra stal te zetten.

  Het bouwblok is 1,5 hectare groot. Daarvan is nu tweederde benut. Er is dus ruimte om eventueel een extra stal te zetten.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Het melkveegedeelte is met elkaar verbonden. Het gebouw waarin de melkstal staat, is ingeklemd door twee ligboxenstallen. Op deze foto is links de melkstal te zien en rechts de jongste ligboxenstal. Die laatste is in 2005 gebouwd.

  Het melkveegedeelte is met elkaar verbonden. Het gebouw waarin de melkstal staat, is ingeklemd door twee ligboxenstallen. Op deze foto is links de melkstal te zien en rechts de jongste ligboxenstal. Die laatste is in 2005 gebouwd.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Alle koeien liepen tijdens de reportage buiten. Dit is het nieuwste gedeelte uit 2005. De twee stallen hebben samen capaciteit voor 113 melkkoeien en zijn goed bijgehouden. Overigens voorziet de NB-vergunning in 85 melkkoeien (en 60 stuks jongvee).

  Alle koeien liepen tijdens de reportage buiten. Dit is het nieuwste gedeelte uit 2005. De twee stallen hebben samen capaciteit voor 113 melkkoeien en zijn goed bijgehouden. Overigens voorziet de NB-vergunning in 85 melkkoeien (en 60 stuks jongvee).

  Foto: Theo Brummelaar
 • De koeien worden gemolken in deze 2x6-visgraatmelkstal. De melkstal stamt uit 1983, maar is in 2007 nog gerenoveerd.

  De koeien worden gemolken in deze 2x6-visgraatmelkstal. De melkstal stamt uit 1983, maar is in 2007 nog gerenoveerd.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit is de oudste ligboxenstal. Die is in 1969 gebouwd en is in 1980 verbreed.

  Dit is de oudste ligboxenstal. Die is in 1969 gebouwd en is in 1980 verbreed.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een minpunt is de hoeveelheid grond: 25 hectare. Wat krap bij de huidige 65 melkkoeien. Dit is echter wel allemaal huiskavel. Grond is ook een factor in deze intensieve regio. Grond bijkopen is niet eenvoudig.

  Een minpunt is de hoeveelheid grond: 25 hectare. Wat krap bij de huidige 65 melkkoeien. Dit is echter wel allemaal huiskavel. Grond is ook een factor in deze intensieve regio. Grond bijkopen is niet eenvoudig.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Weidegang is op dit bedrijf geen probleem. Via dit kavelpad zijn alle percelen goed en snel bereikbaar. De kavel zelf bestaat uit leemachtige zandgrond. Dit is goede melkveegrond die niet droogtegevoelig is.

  Weidegang is op dit bedrijf geen probleem. Via dit kavelpad zijn alle percelen goed en snel bereikbaar. De kavel zelf bestaat uit leemachtige zandgrond. Dit is goede melkveegrond die niet droogtegevoelig is.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De machineberging uit 1998. Andere gebouwen zijn de wat verouderde jongveestal , een werkplaats en een kalverstal. De meeste gebouwen zijn niet hagelnieuw, maar wel in goede staat. De beperkende factor is - net als op zoveel veebedrijven - grond.

  De machineberging uit 1998. Andere gebouwen zijn de wat verouderde jongveestal , een werkplaats en een kalverstal. De meeste gebouwen zijn niet hagelnieuw, maar wel in goede staat. De beperkende factor is - net als op zoveel veebedrijven - grond.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De woning is ruim en bestaat uit een voor- en achterhuis. Er zijn zeven slaapkamers. De totale oppervlakte is 210 m². Ook is er een garage en grote tuin. Voor meer informatie: 't Gantvoort Makelaars & Adviseurs BV, Aalten (Gld.) en Nijverdal (Ov.).

  De woning is ruim en bestaat uit een voor- en achterhuis. Er zijn zeven slaapkamers. De totale oppervlakte is 210 m². Ook is er een garage en grote tuin. Voor meer informatie: 't Gantvoort Makelaars & Adviseurs BV, Aalten (Gld.) en Nijverdal (Ov.).

  Foto: Theo Brummelaar

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.