Rundveehouderij

Foto & video 28899 x bekeken 2 reacties

'Ik ga erbij werken, het bedrijf levert geen 2 inkomens'

Opvolger Niels Broekhuijse (19) studeert MBO veehouderij, niveau 4.

Niels' vader melkt meestal, Niels voert en doet het meeste landwerk. Maar ze kunnen elkaar vervangen waar nodig.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

We hebben net een stuk bij de stal aangebouwd, voor een strohok en 20 extra jongveeplaatsen. Ik hoef voorlopig dan ook geen grote dingen veranderen. Wat ik wel wil, is het bedrijf verder doorontwikkelen en me meer richten op efficiency. Er is niet iets dat specifiek aandacht nodig heeft, het gaat om puntjes op de i. Dingen kunnen altijd beter.

Een melkrobot? Nee, dat past me niet. Altijd stand-by zijn omdat je opgeroepen kunt worden voor een storing, is niet mijn ding. Ook zijn de kosten me te hoog. Ik vind melken wel leuk, maar het moet niet te lang duren. Daarom zou ik eerder voor een 2x12 zij aan zij melkstal gaan. Nu melken we in een 2x5 open tandem.

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Over vijf jaar ...

Zit ik in de maatschap en werk ik vier dagen per week buiten de deur. Het liefst bij een andere boer. Om ervaring op te doen en omdat het bedrijf thuis geen twee inkomens oplevert. Bovendien kan mijn vader het nog grotendeels alleen af.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 40 van 28 juni 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ik ga erbij werken, want het bedrijf levert geen twee inkomens

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Laatste reacties

  • deB.


    120 melkoeien, en dan moet er nog bij gewerkt worden! erg zat

  • pinkeltje

    60 koeien levert inderdaad maar nauwelijks een inkomen op en een plus een is niet automatisch twee. Zo raar is dat niet. En dan natuurlijk de vraag wat je verstaat onder een inkomen. Daar heeft een bijstandsmoeder ook een ander idee over dan een ondernemer die een paar miljoen heeft geïnvesteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.