Rundveehouderij

Foto & video 2934 x bekeken

CRV-event toont veelzijdige dochtergroepen

De dochtergroepen kregen de belangstelling die ze verdienden op het CRV event, zaterdag 11 juni in de IJsselhallen in Zwolle.

Foto

 • Het publiek kwam 's middags voor de dochtergroepen pas in groten getale naar de IJsselhallen in Zwolle. De geshowde dieren worden bekeken, vergeleken en besproken. <em>Foto: Koos Groenewold</em>

  Het publiek kwam 's middags voor de dochtergroepen pas in groten getale naar de IJsselhallen in Zwolle. De geshowde dieren worden bekeken, vergeleken en besproken. Foto: Koos Groenewold

 • De ring voor de presentatie, het grote scherm voor extra informatie en het licht; alles is prima voor elkaar. Dat geldt ook voor de dochters van Delta Alonso. Normaal ontwikkelde gelijnde vaarzen zonder extremen, maar wel met kwaliteit in bouw, uier en benen.

  De ring voor de presentatie, het grote scherm voor extra informatie en het licht; alles is prima voor elkaar. Dat geldt ook voor de dochters van Delta Alonso. Normaal ontwikkelde gelijnde vaarzen zonder extremen, maar wel met kwaliteit in bouw, uier en benen.

 • De eerste koe in de groep van Willemshoeve Browning komt uit de geboortestal van de stier. Zij had veel lengte en massa.

  De eerste koe in de groep van Willemshoeve Browning komt uit de geboortestal van de stier. Zij had veel lengte en massa.

 • Achterin de groep lopen minder massale dieren. De Browning-dochters hebben kleine koppen, wat korte nekken, sterke bovenbouw, open ribben en goed aangehechte uiers.

  Achterin de groep lopen minder massale dieren. De Browning-dochters hebben kleine koppen, wat korte nekken, sterke bovenbouw, open ribben en goed aangehechte uiers.

 • Snowfever-dochters lopen hoog op de benen. Zij hebben hellende kruizen en de uiers zijn van achter vast aangehecht. Snowfever maakt de hoge verwachting niet helemaal waar.

  Snowfever-dochters lopen hoog op de benen. Zij hebben hellende kruizen en de uiers zijn van achter vast aangehecht. Snowfever maakt de hoge verwachting niet helemaal waar.

 • Het tweede optreden van Bruchter Passe is niet zo sterk als tijdens de HHH-show in 2015. Het gebrek aan uniformiteit leidt te veel af. De Passe-dochters zijn jeugdig, met goed gevormde uiers. De benen zijn op papier het sterkste punt, maar het beengebruik valt niet op tijdens de presentatie.

  Het tweede optreden van Bruchter Passe is niet zo sterk als tijdens de HHH-show in 2015. Het gebrek aan uniformiteit leidt te veel af. De Passe-dochters zijn jeugdig, met goed gevormde uiers. De benen zijn op papier het sterkste punt, maar het beengebruik valt niet op tijdens de presentatie.

 • De rijzige dochters van G-Force maken indruk van opzij. Het zijn efficiënte productiekoeien, waarbij meer breedte niet zou misstaan.

  De rijzige dochters van G-Force maken indruk van opzij. Het zijn efficiënte productiekoeien, waarbij meer breedte niet zou misstaan.

 • Cherokee laat de meest imposante groep van de dag zien met sterke derde- en vierdekalfs dochters in de ring. De oudmelkte dieren hebben veel massa, iets vlakke kruizen en goede uiers.

  Cherokee laat de meest imposante groep van de dag zien met sterke derde- en vierdekalfs dochters in de ring. De oudmelkte dieren hebben veel massa, iets vlakke kruizen en goede uiers.

 • Al jaren is Delta Atlantic de meest gebruikte stier in Nederland. Hij geeft sterke, ruimgebouwde koeien met hoge achteruiers.

  Al jaren is Delta Atlantic de meest gebruikte stier in Nederland. Hij geeft sterke, ruimgebouwde koeien met hoge achteruiers.

 • De Fleckvieh-demonstratiegroep laat 6 uniforme vaarzen zien. De dieren zijn niet te groot, ze zijn sterk en hebben een spiertje extra. De ribben zijn cilindrisch in aanleg, de uiers zijn goed gevormd en ze stappen vastberaden door de ring.

  De Fleckvieh-demonstratiegroep laat 6 uniforme vaarzen zien. De dieren zijn niet te groot, ze zijn sterk en hebben een spiertje extra. De ribben zijn cilindrisch in aanleg, de uiers zijn goed gevormd en ze stappen vastberaden door de ring.

Of registreer je om te kunnen reageren.