Rundveehouderij

Foto & video 6 reactieslaatste update:13 apr 2016

Keurig bedrijf met weinig grond in Wamel te koop

In Wamel staat een melkveebedrijf met 23 hectare te koop. De stallen zijn up-to-date, de milieuvergunning is ruim en de melkstal is in 2008 vernieuwd.

Foto

 • In Wamel (Gelderland) staat een melkveebedrijf met 23 hectare land voor €1,95 miljoen te koop. De eigenaar verkoopt het bedrijf wegens privéomstandigheden. Het bedrijf - dat nog volledig in gebruik is - ligt midden in een polder, in het land van Maas en Waal. Op 5 kilometer afstand zijn enkele dorpen waar alle basisvoorzieningen zijn. Steden zijn ook niet ver weg. Tiel ligt op 15 kilometer afstand, Den Bosch op 25 kilometer en Nijmegen op 35 kilometer. Een pluspunt is dat het bedrijf in een echt melkveegebied ligt. Het is een agrarische regio waar natuurgebieden geen beperking zijn.<br /><em>Foto's: Theo Brummelaar </em>

  In Wamel (Gelderland) staat een melkveebedrijf met 23 hectare land voor €1,95 miljoen te koop. De eigenaar verkoopt het bedrijf wegens privéomstandigheden. Het bedrijf - dat nog volledig in gebruik is - ligt midden in een polder, in het land van Maas en Waal. Op 5 kilometer afstand zijn enkele dorpen waar alle basisvoorzieningen zijn. Steden zijn ook niet ver weg. Tiel ligt op 15 kilometer afstand, Den Bosch op 25 kilometer en Nijmegen op 35 kilometer. Een pluspunt is dat het bedrijf in een echt melkveegebied ligt. Het is een agrarische regio waar natuurgebieden geen beperking zijn.
  Foto's: Theo Brummelaar

 • De ligboxenstal is in 1992 gebouwd en is in 1998 verlengd. De stal heeft capaciteit voor 95 melkkoeien. Het bouwblok is door een ruilverkaveling vergroot en is royaal. Het beslaat nu 1,5 hectare. Daarvan is krap 1 hectare benut. Er is voldoende ruimte om eventueel een extra stal te bouwen. Qua milieuvergunning kan dit ook uit. De huidige NB-vergunning voorziet in 120 melkkoeien en 95 stuks jongvee. En daar zit rek in.

  De ligboxenstal is in 1992 gebouwd en is in 1998 verlengd. De stal heeft capaciteit voor 95 melkkoeien. Het bouwblok is door een ruilverkaveling vergroot en is royaal. Het beslaat nu 1,5 hectare. Daarvan is krap 1 hectare benut. Er is voldoende ruimte om eventueel een extra stal te bouwen. Qua milieuvergunning kan dit ook uit. De huidige NB-vergunning voorziet in 120 melkkoeien en 95 stuks jongvee. En daar zit rek in.

 • Een overzicht in de volledig onderkelderde ligboxenstal. In 2008 en 2009 heeft de huidige eigenaar nog geïnvesteerd in de stal. Zo zijn er koematrassen in de boxen gekomen.

  Een overzicht in de volledig onderkelderde ligboxenstal. In 2008 en 2009 heeft de huidige eigenaar nog geïnvesteerd in de stal. Zo zijn er koematrassen in de boxen gekomen.

 • Daarnaast is de ventilatie-ingang in de zijkanten vergroot.

  Daarnaast is de ventilatie-ingang in de zijkanten vergroot.

 • Ook kwam er een mestrobot op het bedrijf.

  Ook kwam er een mestrobot op het bedrijf.

 • En niet onbelangrijk: in 2008 ging de melkstal op de schop. Van een 2x5-visgraat werd een 2x9 gemaakt. De melktijd is nu anderhalf uur voor 90 koeien.

  En niet onbelangrijk: in 2008 ging de melkstal op de schop. Van een 2x5-visgraat werd een 2x9 gemaakt. De melktijd is nu anderhalf uur voor 90 koeien.

 • De jongveestal is vrij recent gebouwd: in 2008. De stal is volledig onderkelderd en er kunnen 85 stuks jongvee in gehuisvest worden.

  De jongveestal is vrij recent gebouwd: in 2008. De stal is volledig onderkelderd en er kunnen 85 stuks jongvee in gehuisvest worden.

 • Dit is de eerste van 2 machineloodsen op het bedrijf. Deze is in 1997 gebouwd.

  Dit is de eerste van 2 machineloodsen op het bedrijf. Deze is in 1997 gebouwd.

 • De tweede machineloods stamt uit 2004; de jongveestal is hier later aan vastgebouwd. Deze ruimte doet ook dienst als kalverstalling (inclusief kalverdrinkautomaat). Daarnaast is er een paardenbox.

  De tweede machineloods stamt uit 2004; de jongveestal is hier later aan vastgebouwd. Deze ruimte doet ook dienst als kalverstalling (inclusief kalverdrinkautomaat). Daarnaast is er een paardenbox.

 • Een minpunt aan dit bedrijf is de hoeveelheid grond: 23 hectare. Daarvan is 9,5 hectare huiskavel. De overige 2 veldkavels liggen op korte afstand van het bedrijf. Daar staat echter tegenover dat het goede grond is: zware kleigrond die 45% tot 70% afslibbaar is; prima percelen grasland die goed ontwaterd zijn. Er zijn ook mogelijkheden om grond bij te kopen. Voor een hectare goed grasland moet ongeveer €50.000 worden neergeteld.

  Een minpunt aan dit bedrijf is de hoeveelheid grond: 23 hectare. Daarvan is 9,5 hectare huiskavel. De overige 2 veldkavels liggen op korte afstand van het bedrijf. Daar staat echter tegenover dat het goede grond is: zware kleigrond die 45% tot 70% afslibbaar is; prima percelen grasland die goed ontwaterd zijn. Er zijn ook mogelijkheden om grond bij te kopen. Voor een hectare goed grasland moet ongeveer €50.000 worden neergeteld.

 • De woning bestaat uit een voor- en een achterhuis. Dit is het voorhuis. Het is in 1953 gebouwd, maar is in 1992 grondig gerenoveerd. Ook is in 2002 een serre aangebouwd. De woning heeft een inhoud van 600 kuub en telt onder meer 3 slaapkamers. Daarnaast is er een siertuin.

  De woning bestaat uit een voor- en een achterhuis. Dit is het voorhuis. Het is in 1953 gebouwd, maar is in 1992 grondig gerenoveerd. Ook is in 2002 een serre aangebouwd. De woning heeft een inhoud van 600 kuub en telt onder meer 3 slaapkamers. Daarnaast is er een siertuin.

 • Het achterhuis was voorheen een oude grupstal. Deze woning heeft een inhoud van 400 kuub.</p>
<p> </p>
<p>Kopers kunnen dit bedrijf direct voortzetten. Ook hebben ze de mogelijkheid om fosfaatrechten over te nemen. Hetzelfde geldt voor de veestapel en de machines. <br />Voor meer informatie: <a href="http://www.agrivesta.nl/" target="_blank">makelaar Agrivesta de Lorijn</a>, Andelst (Gelderland).

  Het achterhuis was voorheen een oude grupstal. Deze woning heeft een inhoud van 400 kuub.

   

  Kopers kunnen dit bedrijf direct voortzetten. Ook hebben ze de mogelijkheid om fosfaatrechten over te nemen. Hetzelfde geldt voor de veestapel en de machines.
  Voor meer informatie: makelaar Agrivesta de Lorijn, Andelst (Gelderland).

Laatste reacties

 • H.Grotenhuis1

  Hoe zit het met de melkveefosfaatreferentie, hoeveel stuks vee mogen er na eigendomsovergang gehouden worden

 • Nick1983

  Na eigendomsovergang is de melkveefosfaatreferentie weg. Die vervalt dan.

 • alco1

  Onverkoopbaar dus??

 • landboer

  Waarom alco?

 • alco1

  Nou als je er ook nog fosfaat rechten bij moet kopen.
  Dan moet je zelf wel veel vermogen hebben.
  Ik zou dit in ieder geval nooit in een landbouw bedrijf steken.

 • farmerbn

  Als buitenlandse boer denk ik dan dat de verkoper het bedrijf in een BV stopt en de aandelen daarna verkoopt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.