Rundveehouderij

Foto & video 3 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Ik wil gewoon
 loonwerker worden’

Ineke Veldman (22) is het eerste meisje dat op niveau 4 van haar opleiding Groen, Grond & Infra in Leeuwarden een diploma gaat halen. Ze is bijna klaar met de opleiding en werkt hard mee op het agrarisch loonbedrijf van haar ouders.

Ineke’s moeder doet de boekhouding en de administratie, haar vader doet de planning en hij werkt mee, Ineke helpt hem met onder andere trekkerwerk en werken met de minikraan. Er is acht man personeel.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Eigenlijk niets, het gaat heel goed. Het binnenslepen van nieuw werk, dat wordt één van mijn taken. Of ik daar goed in ben? We zullen het zien."

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Over vijf jaar ...

“Dan is er nog niet veel veranderd, alleen moeten we wel meer de kant op van precisiebemesten.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 31 van 26 april 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Laatste reacties

  • farmerbn

    Ouders ben maar trots op deze leuke meid.

  • BO(skabout)ER

    Het is goed dat loonwerkers de boerderij lezen, dat doet deze loonwerker waarschijnlijk ook omdat ze hier in staat. En leuk hoe enthousiast ze over het werk praat.

  • boelenham

    trots ben ik op de jeugd die ondanks ,de huidige problemen kiezen voor een cariere in de landbouw, ik zou willen dat Nederland en Europa met meer respect omgaat met deze stoere mensen ,pet af voor onze opvolgers ,ze zijn een voorbeeld voor ons allen .

Of registreer je om te kunnen reageren.