Rundveehouderij

Foto & video 6 reacties

Workshop dierenwelzijn aan Hunland-transport in Hongarije

Boerderij was aanwezig bij een training van Eyes on Animals aan chauffeurs van transportbedrijf Hunland in Hongarije.

Miljoenen boerderijdieren krijgen niet de bescherming waar zij volgens de Europese wetgeving recht op hebben. Daarom is Eyes on Animals opgericht. De organisatie komt op voor het welzijn van dieren over de hele wereld. Eyes on Animals biedt trainingen aan bedrijven over hoe zij het beste dieren kunnen behandelen.

Eyes on Animals kiest niet voor confrontatie maar voor het aanbieden van alternatieven, zoals de training die Lesley Moffat, directeur van Eyes on Animals, geeft aan chauffeurs van transportbedrijf Hunland.

Laatste reacties

 • alco1

  Niets mis mee.
  Zelfs een zeer goed initiatief.
  Echter zien we maar al te vaak dat de goede vervoerders ook een stempel mee krijgen en die slaat dan weer over op de sector.
  Daar moet voor gewaakt worden.

 • farmerbn

  Wat kost die training incl vliegticket en hotelkosten?

 • el

  Goede zaak,zo'n cursus!

 • husky

  Goede zaak, maar ben ook bang dat alleen de betere vervoerders zoiets belangrijk vinden en de knoeiers er niet aan mee doen.

 • Eminem2010

  when you pay peanuts you get monkeys .
  Oftewel een vervoerder die gewoon de prijs rekent kan ook wat extra's doen. Een vervoerder die onder de prijs gaat zitten en alleen met kunst en vliegwerk de winst krijgt zal hier niet naar om kijken.

 • The Hulk

  Het is allemaal een kwestie van EU subsidies , we moeten helaas vaststellen dat in Hongarije een soort van subsidiehandelaren zijn ontstaan. Als je weet wat je moet Googelen dan weet je het wel. Voor alles bestaat er subsidie(handel) als je verdient aan een vergaderlokaal moet je vergaderen (ook de(ze) vergadering heeft een subsidie) , als je verdient aan het bouwen van ... draaimelkstal(len!!) dan moet je gaan melken, als je verdient aan voer-mengstations dan moet je eigen voer gaan maken. Groter groot grootst maar de hamvraag is of het slim blijft en dit de juiste business-strategie is en blijft als je ,,verplicht'' word om subsidiehandelaar te blijven om te kunnen overleven. Jammer maken de EU subsidies aan mallafiede landen zoals Hongarije meer kapot dan goed . In crisistijden brengt nog de melk , nog het varkensvlees meer op om reden je subsidies krijgt of te zij je hoofdactiviteit subsidiehandel blijft!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.