Rundveehouderij

Foto & video

Trekkers doen intrede op RMV Venray

DIt jaar waren er wél trekkers en machines op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Venray (L.). In totaal hadden regionale dealers 14 vooraanstaande merken binnengehaald.

Foto

 • Ondanks dat de M in de afkorting van RMV anders doet vermoeden, was de mechanisatiesector in de vorige edities niet of slechts zeer minimaal aanwezigheid op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Venray. Deze editie gaven 14 vooraanstaande trekker- en machinemerken acte de présence in Venray. Tegen aantrekkelijke condities werden met name regionale dealers overgehaald een stand te bemannen. Daarmee werd eindelijk invulling gegeven aan de mechanisatietak binnen deze succesvolle regionale beurs voor rundveehouders en akkerbouwers.<br /><em>Foto's: Guus Queisen</em>

  Ondanks dat de M in de afkorting van RMV anders doet vermoeden, was de mechanisatiesector in de vorige edities niet of slechts zeer minimaal aanwezigheid op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Venray. Deze editie gaven 14 vooraanstaande trekker- en machinemerken acte de présence in Venray. Tegen aantrekkelijke condities werden met name regionale dealers overgehaald een stand te bemannen. Daarmee werd eindelijk invulling gegeven aan de mechanisatietak binnen deze succesvolle regionale beurs voor rundveehouders en akkerbouwers.
  Foto's: Guus Queisen

 • In de 'Mechanisatie Showroom' toonden de merken Deutz-Fahr, New Holland, Fella, Valtra, Massey Ferguson, Claas, Kuhn, Güttler, SaMASZ, Kubota, Imants, Fliegl, Bergmann en Väderstad een deel van hun assortiment.

  In de 'Mechanisatie Showroom' toonden de merken Deutz-Fahr, New Holland, Fella, Valtra, Massey Ferguson, Claas, Kuhn, Güttler, SaMASZ, Kubota, Imants, Fliegl, Bergmann en Väderstad een deel van hun assortiment.

 • De Duitse machinefabrikant Güttler opereert sinds 2014 zelfstandig op de Nederlandse markt. De fabrikant zoekt dealers in diverse regio's, waaronder Limburg.

  De Duitse machinefabrikant Güttler opereert sinds 2014 zelfstandig op de Nederlandse markt. De fabrikant zoekt dealers in diverse regio's, waaronder Limburg.

 • Güttler levert al 15 jaar professionele graslandverzorgingsmachines. Daarmee kan de gebruiker alle bewerkingen in 1 werkgang kan uitvoeren, zoals met de GreenMaster 30 HS. Nieuw is dat de graslandverzorgingsmachines ook leverbaar zijn met kleinere ringen van 33/38 cm in half kunststof. Dit maakt de wals de helft lichter en daardoor geschikt voor trekkers met minder vermogen.

  Güttler levert al 15 jaar professionele graslandverzorgingsmachines. Daarmee kan de gebruiker alle bewerkingen in 1 werkgang kan uitvoeren, zoals met de GreenMaster 30 HS. Nieuw is dat de graslandverzorgingsmachines ook leverbaar zijn met kleinere ringen van 33/38 cm in half kunststof. Dit maakt de wals de helft lichter en daardoor geschikt voor trekkers met minder vermogen.

 • Het Poolse SaMASZ brengt sinds kort verticale voermengwagens met 6 tot 34 kuub inhoud op de markt. In Venray werd de Optifeed Duo 800 getoond. Er zijn vele opties mogelijk. Daardoor zijn de wagens op maat leverbaar. Standaard zijn de wagens uitgevoerd met een weeginrichting, een vertragingskast en een overkookring.

  Het Poolse SaMASZ brengt sinds kort verticale voermengwagens met 6 tot 34 kuub inhoud op de markt. In Venray werd de Optifeed Duo 800 getoond. Er zijn vele opties mogelijk. Daardoor zijn de wagens op maat leverbaar. Standaard zijn de wagens uitgevoerd met een weeginrichting, een vertragingskast en een overkookring.

 • Deutz-Fahr toonde in Venray zijn paradepaardje uit de 9-serie: de 9340 TTV Agrotron met 336 pk (247 kW). De trekker rolt sinds begin dit jaar van de band. De 9-serie omvat drie modellen: 9290 TTV, de 9310 TTV en de 9340TTV. Het opvallende design kreeg het predicaat 'Golden Tractor for the Design 2015'. Onder de kap van deze 9-serie gaat een Deutz TTCD 7.8 liter motor schuil. De MaxiVision II cabine is rondom voorzien van een werklichtpakket met LED-lampen van 47.000 lumen.

  Deutz-Fahr toonde in Venray zijn paradepaardje uit de 9-serie: de 9340 TTV Agrotron met 336 pk (247 kW). De trekker rolt sinds begin dit jaar van de band. De 9-serie omvat drie modellen: 9290 TTV, de 9310 TTV en de 9340TTV. Het opvallende design kreeg het predicaat 'Golden Tractor for the Design 2015'. Onder de kap van deze 9-serie gaat een Deutz TTCD 7.8 liter motor schuil. De MaxiVision II cabine is rondom voorzien van een werklichtpakket met LED-lampen van 47.000 lumen.

 • Beerepoot toonde haar nieuw zelfsluitend veiligheidsvoerhek voor rundvee vanaf 18 maanden. Het is standaard uitgevoerd met bijzonder ruime kopgaten (boven 44 cm en onder 37 cm). Een meezwenkende vangstijl biedt de koeien een groter vreetbereik. Het (individueel) vergrendelen van de koeien gaat simpel en licht met een één duims bedieningsbuis met valsluitingen.

  Beerepoot toonde haar nieuw zelfsluitend veiligheidsvoerhek voor rundvee vanaf 18 maanden. Het is standaard uitgevoerd met bijzonder ruime kopgaten (boven 44 cm en onder 37 cm). Een meezwenkende vangstijl biedt de koeien een groter vreetbereik. Het (individueel) vergrendelen van de koeien gaat simpel en licht met een één duims bedieningsbuis met valsluitingen.

 • De nieuwe afvoergoot van Bosch Beton is per 1 januari 2016 officieel opgenomen in de Milieulijst. Hierdoor kan de koper bij aanschaf gebruikmaken van de fiscale MIA/Vamil regeling. Met de nieuwe afvoergoot in de maissilo maakt de veehouder in een handomdraai zichtbaar scheiding tussen water en perssappen.

  De nieuwe afvoergoot van Bosch Beton is per 1 januari 2016 officieel opgenomen in de Milieulijst. Hierdoor kan de koper bij aanschaf gebruikmaken van de fiscale MIA/Vamil regeling. Met de nieuwe afvoergoot in de maissilo maakt de veehouder in een handomdraai zichtbaar scheiding tussen water en perssappen.

 • Twee aparte leidingen onder de afvoergoot van Bosch Beton voeren het water of perssap af.

  Twee aparte leidingen onder de afvoergoot van Bosch Beton voeren het water of perssap af.

 • De Marlon CST Heat Guard polycarbonaatplaten zorgen voor een goede thermische isolatie door de driewandige kanaalstructuur. Volgens importeur Witteburg Bouwproducten is deze warmtewerende lichtplaat bezig aan een opvallende opmars in de agrarische sector.

  De Marlon CST Heat Guard polycarbonaatplaten zorgen voor een goede thermische isolatie door de driewandige kanaalstructuur. Volgens importeur Witteburg Bouwproducten is deze warmtewerende lichtplaat bezig aan een opvallende opmars in de agrarische sector.

 • De Rooij Staltechniek toonde met de FootCare-box een noviteit in de vorm van een voetbadbox gecombineerd met een krachtvoerstation. Het voordeel hiervan is dat robotgebruikers de capaciteitsdruk op de robot deels ontlasten. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de klauwen van de koeien te behandelen. Vooral bij robotmelken is dit vaak een lastig punt.

  De Rooij Staltechniek toonde met de FootCare-box een noviteit in de vorm van een voetbadbox gecombineerd met een krachtvoerstation. Het voordeel hiervan is dat robotgebruikers de capaciteitsdruk op de robot deels ontlasten. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de klauwen van de koeien te behandelen. Vooral bij robotmelken is dit vaak een lastig punt.

 • KI Samen toonde enkele dochters van de roodbonte stier You Tube Floyd. De dieren zijn allemaal afkomstig van het met KI Samen verbonden melkveebedrijf Grashoek. Het betreft vaarzen en tweedekalfskoeien. You Tube Floyd is een Supreme zoon uit de Floriannes.

  KI Samen toonde enkele dochters van de roodbonte stier You Tube Floyd. De dieren zijn allemaal afkomstig van het met KI Samen verbonden melkveebedrijf Grashoek. Het betreft vaarzen en tweedekalfskoeien. You Tube Floyd is een Supreme zoon uit de Floriannes.

 • Dochters van Floyd onderscheiden zich in positieve zin vooral door hun uiers en benen en gehalten. De ingeschreven dochters zijn zelfs met gemiddeld 82 punten voor Algemeen Voorkomen ingeschreven.

  Dochters van Floyd onderscheiden zich in positieve zin vooral door hun uiers en benen en gehalten. De ingeschreven dochters zijn zelfs met gemiddeld 82 punten voor Algemeen Voorkomen ingeschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.