Rundveehouderij

Foto & video 6 reacties

Jongvee makkelijk verplaatsen voor €650

Melkveehouder Martin Aantjes bouwde een box om jongvee of koeien makkelijk te kunnen verplaatsen met de minishovel. Makkelijk werken stond bij de bouw voorop.

Martin Aantjes (53) melkt 42 koeien op 30 hectare in Wijngaarden (Z.-H.). Hij heeft tevens een caravanopslag en verhuurt paardenboxen. Hij gebruikt de box niet alleen voor het vervoer van dieren. De box blijkt ook een makkelijke vastzetplek om dieren te scheren.

Box is doorontwikkeling van eerder type

De box is een doorontwikkeling van een eerder type. Het is geheel zelfbouw, de materialen kostten de melkveehouder €650. Bij de doorontwikkeling is gelet op het gewicht van de box, want dat was in de eerste versie een probleem. Ook is de bodem nu niet meer van glad materiaal, maar van rubber. De shovel kan de box aan alle kanten oppakken, waardoor deze ook door smalle doorgangen kan. Aan elke zijde is ook een doorgang, zodat personen makkelijk in en uit de box kunnen.

Laatste reacties

 • Appie21

  Mooi afleverhok voor de slachtkoeien, ipv het gemartel over de veel te gladde voergang.

 • familiebeldman1

  Mooi hok maar denk dat het beton gaas te zwak is.

 • kleine boer

  @11:51 schep zand en tis niet meer glad van mijn oude stageplek geleerd daar wast spiegelglad op voergang waar ie moest laden maar met 1 -2 scheppen probleem opgelost

 • farmerbn

  Nog mooier is het als je hok ook van boven met lepels kunt oplichten. Zet je hem zo over het voerhek, dieren erin en weer optillen.

 • rub2

  Zo hoog kan je niet komen met de minishovel. Lijkt veel op het verplaats hok van de veehouder die er vorig jaar de innovatieprijs van forfarmers mee in de wacht sleepte.
  Google: kalverhok forfarmers en dan zoeken op afbeeldingen.

 • arjenkampen

  mooie Ford op de achtergrond!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.