Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Kijk het webinar mestvergisting hier terug

Het ministerie van Economische Zaken heeft €150 miljoen uitgetrokken voor een collectieve SDE-subsidie voor 200 mestvergisters in 2017. Mest- en energiecoöperatie Jumpstart regelt de subsidie, financiering en faciliteert melkveehouders die hun mest willen vergisten op het eigen erf. De regeling geldt voor alle melkveehouders, ongeacht de zuivelcoöperatie.

Boerderij organiseerde in samenwerking met Jumpstart een webinar op dinsdag 8 november. Bent u melkveehouder en geïnteresseerd in dit project? U kunt het webinar hier terugkijken.

Eén reactie

 • korvers

  Goedendag lezer.
  Ik vond het een duidelijke aan een schakeling van vlotte en duidelijke sprekers.
  Praktische informatie die ondersteund werd met een financiele onderbouwing.
  Wat ik miste in deze informatie is de vraag wat de in de vergister gebruikte rottingsbacterien voor invloed hebben op het bodemleven. Onderzoeks laboratorium Eurolab geeft aan dat dit negatief kan uitpakken.Dit zo zijnde is de winst snel weg voor de boer die de digestaat op zijn/haar weiland gooit
  Hilbrand Korver Digestaat gebruikt met ernstige gevolgen!

Of registreer je om te kunnen reageren.