Foto: Peter Roek RundveeFoto

De opvolger: ‘De efficiëncy op ons bedrijf kan beter’

Albert Kant (23) in Klundert (Noord-Brabant) werkt fulltime bij Rabobank, op de afdeling Food & Agri. In de avonduren en weekenden werkt hij mee op het melkveebedrijf van zijn ouders. Albert regelt het landwerk.

Naast de 80 melkkoeien, heeft het bedrijf 40 hectare grasland, 6 hectare snijmais en 4 hectare suikerbieten. Albert loopt liever in de stal, dan dat hij op de trekker zit. “Hele dagen op de trekker, daar wordt ik chagrijnig van. Je hebt koeienboeren en machineboeren, ik ben een koeienboer.”

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“De efficiency kan beter. Ik denk dan aan meer automatisering, maar ook aan het verhogen van de eigen ruwvoerproductie door precisielandbouw. De loonwerker heeft sinds kort een sensor op de maaier die de grasgroei kan monitoren. Ik hoop dat ik mee kan doen aan de testfase.”

Over vijf jaar …

“Zit ik in de maatschap en melken we 120 koeien. Onze voerproductie is dan verbeterd en indien mogelijk hebben we uitgebreid in grond om zelfvoorzienend in ruwvoer te worden. Ook werk ik dan nog bij Rabobank. Onlangs werd bekend dat er veel ontslagen zullen vallen, maar ik werk bij de afdeling Food & Agri, die blijft gespaard is mij verteld.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin