Rundveehouderij

Foto & video

Vleesveekeuring Enter weer erg geslaagd

Het centrum van het Overijsselse Enter was gisteren weer goedgevuld met het mooiste vleesvee. Fokkers zetten hun beste beentje voor met hun Blondes d'Aquitaine, Piemonteses en Verbeterd Roodbonten. Het publiek genoot.

Foto

 • Een fraai overzicht van het strijdtoneel van de jaarlijkse vleesveekeuring in het Overijsselse Enter. Op de parkeerplaats achter de kerk waren vier ringen waar vanmorgen en vanmiddag de drie stamboeken Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd Roodbont gekeurd werden. De keuring trok - op een behoorlijk zonnige dag - weer veel publiek. Zowel echte fokkerijliefhebbers als jonge gezinnen pakten de kans om het fraaie vleesvee op een bijzondere locatie van dichtbij te bekijken.

  Een fraai overzicht van het strijdtoneel van de jaarlijkse vleesveekeuring in het Overijsselse Enter. Op de parkeerplaats achter de kerk waren vier ringen waar vanmorgen en vanmiddag de drie stamboeken Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd Roodbont gekeurd werden. De keuring trok - op een behoorlijk zonnige dag - weer veel publiek. Zowel echte fokkerijliefhebbers als jonge gezinnen pakten de kans om het fraaie vleesvee op een bijzondere locatie van dichtbij te bekijken.

  Foto: Henk Riswick
 • De vier ringen op een rij. In de voorste twee ringen werden de Blondes gekeurd. De ringen erachter waren gereserveerd voor de Piemonteses en de Verbeterd Roodbonten. Het publiek stond er bijna letterlijk met de neus bovenop. Volgens de organisatie waren er dit jaar tien deelnemers meer en nam het aantal dieren met 15 procent toe. In totaal deden er 70 Blondes, 50 Verbeterd Roodbonten en 30 Piemonteses aan de keuring mee.

  De vier ringen op een rij. In de voorste twee ringen werden de Blondes gekeurd. De ringen erachter waren gereserveerd voor de Piemonteses en de Verbeterd Roodbonten. Het publiek stond er bijna letterlijk met de neus bovenop. Volgens de organisatie waren er dit jaar tien deelnemers meer en nam het aantal dieren met 15 procent toe. In totaal deden er 70 Blondes, 50 Verbeterd Roodbonten en 30 Piemonteses aan de keuring mee.

  Foto: Henk Riswick
 • Voor veel fokkers is de vleesveekeuring in Enter ook een mooi dagje uit. Het zijn vaak hele families die met hun dieren naar de keuring komen. En vaak niet voor de eerste keer. Veel fokkers roemen de mooie locatie, de sfeer en de laagdempeligheid. En veel mensen die niet direct iets met vleesvee hebben - maar toch nieuwsgierig zijn - staan tussen het publiek.En ze genieten net zo hard.

  Voor veel fokkers is de vleesveekeuring in Enter ook een mooi dagje uit. Het zijn vaak hele families die met hun dieren naar de keuring komen. En vaak niet voor de eerste keer. Veel fokkers roemen de mooie locatie, de sfeer en de laagdempeligheid. En veel mensen die niet direct iets met vleesvee hebben - maar toch nieuwsgierig zijn - staan tussen het publiek.En ze genieten net zo hard.

  Foto: Henk Riswick
 • In de Piemontese-ring staan inmiddels ook de eerste dieren opgesteld. Het is nog even wachten op het oordeel van de jury.

  In de Piemontese-ring staan inmiddels ook de eerste dieren opgesteld. Het is nog even wachten op het oordeel van de jury.

  Foto: Henk Riswick
 • Hennie Tielbeke uit Olst is voor de tweede keer met zijn Blondes in Enter. Samen met zijn dochters Charlotte en Anouk gaat hij opnieuw op prijzenjacht. De vorige keer nam hij met zeven dieren zes prijzen mee naar huis. Tielbeke is enthousiast over de locatie. "Een keuring is de buitenlucht is toch het mooist."

  Hennie Tielbeke uit Olst is voor de tweede keer met zijn Blondes in Enter. Samen met zijn dochters Charlotte en Anouk gaat hij opnieuw op prijzenjacht. De vorige keer nam hij met zeven dieren zes prijzen mee naar huis. Tielbeke is enthousiast over de locatie. "Een keuring is de buitenlucht is toch het mooist."

  Foto: Henk Riswick
 • Intussen wordt het vleesvee van het Verbeterd Roodbont-stamboek nauwkeurig bekeken. Het jurylid neemt de dieren nog eens goed de maat.

  Intussen wordt het vleesvee van het Verbeterd Roodbont-stamboek nauwkeurig bekeken. Het jurylid neemt de dieren nog eens goed de maat.

  Foto: Henk Riswick
 • En ook bij de Piemonteses zijn de juryleden druk in de weer.

  En ook bij de Piemonteses zijn de juryleden druk in de weer.

  Foto: Henk Riswick
 • Over de kwaliteit van de dieren was de jury zeer te spreken. Vooral de fijnheid springt eruit. Daar komt jaarlijks een plusje bij. Ook qua karakter doen de dieren het steeds beter, oordeelt de jury.

  Over de kwaliteit van de dieren was de jury zeer te spreken. Vooral de fijnheid springt eruit. Daar komt jaarlijks een plusje bij. Ook qua karakter doen de dieren het steeds beter, oordeelt de jury.

  Foto: Henk Riswick
 • De keuring gaat verder. In het midden staan de Blondes d'Aquitaines opgesteld, terwijl op de achtergrond een nieuwe groep Piemonteses de ring in wordt geleid. Hier is ook nog eens goed te zien hoe dichtbij het publiek staat.

  De keuring gaat verder. In het midden staan de Blondes d'Aquitaines opgesteld, terwijl op de achtergrond een nieuwe groep Piemonteses de ring in wordt geleid. Hier is ook nog eens goed te zien hoe dichtbij het publiek staat.

  Foto: Henk Riswick
 • Het publiek kijkt geconcentreerd toe.

  Het publiek kijkt geconcentreerd toe.

  Foto: Henk Riswick
 • Deze juryleden zijn nog volop aan het discussieren. De Verbeterd Roodbont-fokkers en hun dieren moeten nog even op wachten op het eindoordeel. De jury is er nog niet uit

  Deze juryleden zijn nog volop aan het discussieren. De Verbeterd Roodbont-fokkers en hun dieren moeten nog even op wachten op het eindoordeel. De jury is er nog niet uit

  Foto: Henk Riswick
 • Het Franse jurylid van de Blondes d'Aquitaines licht zijn keuze toe.

  Het Franse jurylid van de Blondes d'Aquitaines licht zijn keuze toe.

  Foto: Henk Riswick
 • Een van de prijswinnaars is deze dame. Geheel in stijl met alpinopet.

  Een van de prijswinnaars is deze dame. Geheel in stijl met alpinopet.

  Foto: Henk Riswick
 • Nu kunnen ze nog even bijpraten, maar straks gaan ze toch echt hun vader aanmoedigen als die met zijn Blonde d'Aquitaine in de ring komt.

  Nu kunnen ze nog even bijpraten, maar straks gaan ze toch echt hun vader aanmoedigen als die met zijn Blonde d'Aquitaine in de ring komt.

  Foto: Henk Riswick
 • Dochter Monique en vader André van Dorrestijn hebben in Soest een vleesveebedrijf met Blondes d'Aquitaine. Maar zelf hebben ze vandaag geen dieren meegenomen. Ze komen de concurrentie bekijken en zijn onder de indruk van de kwaliteit. "Het valt me ook op dat de jury heel erg op rasfijnheid en kleur let", stelt van Dorrestijn.

  Dochter Monique en vader André van Dorrestijn hebben in Soest een vleesveebedrijf met Blondes d'Aquitaine. Maar zelf hebben ze vandaag geen dieren meegenomen. Ze komen de concurrentie bekijken en zijn onder de indruk van de kwaliteit. "Het valt me ook op dat de jury heel erg op rasfijnheid en kleur let", stelt van Dorrestijn.

  Foto: Henk Riswick
 • Aan het begin van de middag begon de kinderkeuring in Enter. Af  en toe was het sjorren.

  Aan het begin van de middag begon de kinderkeuring in Enter. Af  en toe was het sjorren.

  Foto: Henk Riswick
 • Maar het resultaat mocht er zijn: een fraaie beker. En een hele trotse eigenaar.

  Maar het resultaat mocht er zijn: een fraaie beker. En een hele trotse eigenaar.

  Foto: Henk Riswick
 • De keuring doe je alleen met je lievelingsdier...

  De keuring doe je alleen met je lievelingsdier...

  Foto: Henk Riswick
 • Een andere trotse kampioen. En dat was niet voor de eerste keer. De beloning was deze mooie wisselbeker.

  Een andere trotse kampioen. En dat was niet voor de eerste keer. De beloning was deze mooie wisselbeker.

  Foto: Henk Riswick
 • Het publiek kon nog lang blijven genieten in Enter. De kampioenskeuringen moesten nog komen.

  Het publiek kon nog lang blijven genieten in Enter. De kampioenskeuringen moesten nog komen.

  Foto: Henk Riswick
 • De bekers staan al klaar.

  De bekers staan al klaar.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.