Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Prima groepen op open dagen KI Kampen

Om het jaar laat KI Kampen als kleine KI-organisatie dochters zien van vijf actuele of beloftevolle stieren. Dit jaar voor het eerst twee dagen met als extra publiekstrekker de nieuwe stal voor 480 koeien die de familie Jonkman in Mariënheem onlangs in gebruik nam.

Foto

 • In een ruime aparte tent naast de imposante nieuwe ligboxenstal is volop ruimte voor vijf dochtergroepen, een minibeurs en natuurlijk om rustig een bakje koffie of iets anders te drinken.

  In een ruime aparte tent naast de imposante nieuwe ligboxenstal is volop ruimte voor vijf dochtergroepen, een minibeurs en natuurlijk om rustig een bakje koffie of iets anders te drinken.

  Foto: Ronald Hissink
 • Open dagen trekken vaak veel oudere bezoekers die naast koeien bekijken rustig tijd nemen voor sociale contacten en een lekker bakje koffie.

  Open dagen trekken vaak veel oudere bezoekers die naast koeien bekijken rustig tijd nemen voor sociale contacten en een lekker bakje koffie.

  Foto: Ronald Hissink
 • Aandachtstrekker bleek al gauw de groep van Red Cliff te zijn. De Lawn Boy zoon ontving in december zijn eerste dochterfokwaarde en is momenteel één van de hoogst beschikbare NVI-stieren.

  Aandachtstrekker bleek al gauw de groep van Red Cliff te zijn. De Lawn Boy zoon ontving in december zijn eerste dochterfokwaarde en is momenteel één van de hoogst beschikbare NVI-stieren.

  Foto: Ronald Hissink
 • Red Cliff scoort 91 voor frame, met name door de vlakke kruisligging die hij vererft. Dat was bij enkele dochters ook te zien, maar verder zijn het koeien die prima in elkaar zitten. Ze bezitten een extra spiertje en kunnen de hoge melkproductie goed aan. Koeien die veel veehouders graag op stal willen hebben.

  Red Cliff scoort 91 voor frame, met name door de vlakke kruisligging die hij vererft. Dat was bij enkele dochters ook te zien, maar verder zijn het koeien die prima in elkaar zitten. Ze bezitten een extra spiertje en kunnen de hoge melkproductie goed aan. Koeien die veel veehouders graag op stal willen hebben.

  Foto: Ronald Hissink
 • Deze Red Cliff uit een Kianmoeder laat de kwaliteiten goed zien. Als tweedekalfs bedraagt de voorspelde productie 2,11 jaar  9.467 kilo melk met 4,12 procent vet en 3,97 procent eiwit. Goed voor een lactatiewaarde van 125.

  Deze Red Cliff uit een Kianmoeder laat de kwaliteiten goed zien. Als tweedekalfs bedraagt de voorspelde productie 2,11 jaar  9.467 kilo melk met 4,12 procent vet en 3,97 procent eiwit. Goed voor een lactatiewaarde van 125.

  Foto: Ronald Hissink
 • Ammervelde Lorenzo ontvangt in augustus zijn eerste dochterfokwaarde. Lorenzo (Destry keer Lightning) toonde een groep best ontwikkelde vaarzen. In voorhand mochten sommigen iets ruimer zijn.

  Ammervelde Lorenzo ontvangt in augustus zijn eerste dochterfokwaarde. Lorenzo (Destry keer Lightning) toonde een groep best ontwikkelde vaarzen. In voorhand mochten sommigen iets ruimer zijn.

  Foto: Ronald Hissink
 • Lorenzo geeft behangen dochters. De uiers zijn mooi gevormd met prima ophangbanden. Twee dochters uit de groep zijn ingeschreven met 86 punten.

  Lorenzo geeft behangen dochters. De uiers zijn mooi gevormd met prima ophangbanden. Twee dochters uit de groep zijn ingeschreven met 86 punten.

  Foto: Ronald Hissink
 • KI Kampen heeft een platte organisatie. Dinand Vosman, samen met Erik Laarhuis hoofd fokkerij, helpt de koeienbewaker met stront vangen.

  KI Kampen heeft een platte organisatie. Dinand Vosman, samen met Erik Laarhuis hoofd fokkerij, helpt de koeienbewaker met stront vangen.

  Foto: Ronald Hissink
 • Elegaaster Solero is een andere jonge stier met nog slechts 43 dochters aan de melk. De Cricketzoon uit een Mascolmoeder liet een groep rauwe vaarzen zien met prima kruizen. De vaarzen kunnen de hoge melkproducties goed aan.

  Elegaaster Solero is een andere jonge stier met nog slechts 43 dochters aan de melk. De Cricketzoon uit een Mascolmoeder liet een groep rauwe vaarzen zien met prima kruizen. De vaarzen kunnen de hoge melkproducties goed aan.

  Foto: Ronald Hissink
 • De ondiepe uiers van de Solero-dochters zijn vast aangehecht met een prima speenplaatsing. De benen zijn droog en bezitten voldoende hoek in zijaanzicht. Een mooi debuut voor deze jonge stier.

  De ondiepe uiers van de Solero-dochters zijn vast aangehecht met een prima speenplaatsing. De benen zijn droog en bezitten voldoende hoek in zijaanzicht. Een mooi debuut voor deze jonge stier.

  Foto: Ronald Hissink
 • Torpedo  (Blitz keer Lightblick) liet twee jaar geleden tijdens de open dag een groep vaarzen zien. Nu stonden er zes forse tweede- en derdekalfs koeien. Hoge, lange dieren met solide uiers.

  Torpedo  (Blitz keer Lightblick) liet twee jaar geleden tijdens de open dag een groep vaarzen zien. Nu stonden er zes forse tweede- en derdekalfs koeien. Hoge, lange dieren met solide uiers.

  Foto: Ronald Hissink
 • Leonidas (Goldwyn keer Kian)  toonde op de NRM vorig jaar een prima dochtergroep. Drie dochters stonden nu weer in de tent en lieten zien dat ze mooi doorgegroeid waren. De meeste aandacht gaat naar de sublieme uiers en benen. Liefhebbers moeten snel zijn, er zijn nog circa 4.000 rietjes beschikbaar.

  Leonidas (Goldwyn keer Kian)  toonde op de NRM vorig jaar een prima dochtergroep. Drie dochters stonden nu weer in de tent en lieten zien dat ze mooi doorgegroeid waren. De meeste aandacht gaat naar de sublieme uiers en benen. Liefhebbers moeten snel zijn, er zijn nog circa 4.000 rietjes beschikbaar.

  Foto: Ronald Hissink
 • "Uiers waar je een meetlat langs kunt leggen", zo omschrijft Dinand Vosman de perfecte uiers van Leonidas die in de bovenbalk dan ook 113 scoren.

  "Uiers waar je een meetlat langs kunt leggen", zo omschrijft Dinand Vosman de perfecte uiers van Leonidas die in de bovenbalk dan ook 113 scoren.

  Foto: Ronald Hissink

Eén reactie

 • koestal

  Ik lees verder niks over dochtergroepen en actuele stieren

Of registreer je om te kunnen reageren.