Rundveehouderij

Foto & video 3041 x bekeken

Fraaie koeien op CRV Koe-Expo

De CRV Koe-Expo op 20 juni 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch is hard werken voor de inzenders. Het publiek geniet van de prachtige koeienshow. Een impressie.

Foto

 • In de hal achter de hoofdtribune staan de koeien opgesteld. Ze nemen deel aan de individuele keuring.

  In de hal achter de hoofdtribune staan de koeien opgesteld. Ze nemen deel aan de individuele keuring.

  Foto: Bert Jansen
 • Met grote nauwkeurigheid werken de verzorgers aan de toplijn van de koeien. De dieren moeten zo mooi mogelijk voor de dag komen.

  Met grote nauwkeurigheid werken de verzorgers aan de toplijn van de koeien. De dieren moeten zo mooi mogelijk voor de dag komen.

  Foto: Bert Jansen
 • Ook de staart van de koe wordt zorgvuldig gewassen en uitgekamt.

  Ook de staart van de koe wordt zorgvuldig gewassen en uitgekamt.

  Foto: Bert Jansen
 • Als het meeste werk gedaan is, is het voor de koeienverzorgers een kwestie van opletten dat er niets met de koe gebeurt. Natuurlijk is er dan tijd voor een praatje om de kansen van de dieren in te schatten.

  Als het meeste werk gedaan is, is het voor de koeienverzorgers een kwestie van opletten dat er niets met de koe gebeurt. Natuurlijk is er dan tijd voor een praatje om de kansen van de dieren in te schatten.

  Foto: Bert Jansen
 • Strontalarm! Een verzorger vangt direct mest en urine op en voorkomt zo dat de koe weer vies wordt. Want een vieze koe oogt niet voor jury en publiek.

  Strontalarm! Een verzorger vangt direct mest en urine op en voorkomt zo dat de koe weer vies wordt. Want een vieze koe oogt niet voor jury en publiek.

  Foto: Bert Jansen
 • De hesjes met nummers liggen al klaar. Zo kunnen de toeschouwers via het catalogusnummer koe en inzender herkennen.

  De hesjes met nummers liggen al klaar. Zo kunnen de toeschouwers via het catalogusnummer koe en inzender herkennen.

  Foto: Bert Jansen
 • Dan begint het echte werk. De samenwerking tussen mens en dier moet goed zijn voor een optimaal resultaat.

  Dan begint het echte werk. De samenwerking tussen mens en dier moet goed zijn voor een optimaal resultaat.

  Foto: Bert Jansen
 • De eerste roodbonte groep staat opgesteld.

  De eerste roodbonte groep staat opgesteld.

  Foto: Bert Jansen
 • De donkerrode Alana 5 van Merwehoeve de Groot is hier actief in de ring. Later blijkt dat de jury haar de titel vaarzenkampioen roodbont geeft.

  De donkerrode Alana 5 van Merwehoeve de Groot is hier actief in de ring. Later blijkt dat de jury haar de titel vaarzenkampioen roodbont geeft.

  Foto: Bert Jansen
 • De jury voor zwartbont bestaat uit Jos Knoef (links) en Anne Kalsbeek (rechts). Gerrit van der Kolk en de Belg Danny Verstegen vormen de jury voor roodbont.

  De jury voor zwartbont bestaat uit Jos Knoef (links) en Anne Kalsbeek (rechts). Gerrit van der Kolk en de Belg Danny Verstegen vormen de jury voor roodbont.

  Foto: Bert Jansen
 • De toeschouwers zien op de achtergrond het themaplein. Op de voorgrond is met catalogusnummer 2 de latere reservekampioen in actie.

  De toeschouwers zien op de achtergrond het themaplein. Op de voorgrond is met catalogusnummer 2 de latere reservekampioen in actie.

  Foto: Bert Jansen
 • De vaarzentitel is voor Nico Bons uit Ottoland (Z.-H.) met Bons Holsteins Aaltje 111.

  De vaarzentitel is voor Nico Bons uit Ottoland (Z.-H.) met Bons Holsteins Aaltje 111.

  Foto: Bert Jansen
 • Ook de middenklasse is voor fokker Bons. Hier pakt hij met deze Jasper-dochters zowel het kampioenschap (Aaltje 101) als het reservekampioenschap (Koba 202).

  Ook de middenklasse is voor fokker Bons. Hier pakt hij met deze Jasper-dochters zowel het kampioenschap (Aaltje 101) als het reservekampioenschap (Koba 202).

  Foto: Bert Jansen
 • De kampioenskeuring voor zwartbont wordt in blauw licht voltooid. Bij roodbont gebeurt dat natuurlijk in rood licht. Hier wordt met een klap op het kruis de kampioen roodbont oud gekozen.

  De kampioenskeuring voor zwartbont wordt in blauw licht voltooid. Bij roodbont gebeurt dat natuurlijk in rood licht. Hier wordt met een klap op het kruis de kampioen roodbont oud gekozen.

  Foto: Bert Jansen
 • De imponerende Geertje 466 van Van Dijk uit Giessenburg (Z.-H.) is de oudste koe in het zwartbonte veld. De jury geeft haar de kampioenstitel.

  De imponerende Geertje 466 van Van Dijk uit Giessenburg (Z.-H.) is de oudste koe in het zwartbonte veld. De jury geeft haar de kampioenstitel.

  Foto: Bert Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.