Rundveehouderij

Foto & video

Kalverbedrijf waar nog veel rek inzit

In Odijk staat een kalverbedrijf te koop. De (meeste) gebouwen zijn van binnen up-to-date en van buiten enigszins verouderd. De NB-vergunning biedt kansen.

Foto

 • <p>In Odijk (U.) staat voor €1.650.000 een vleeskalverbedrijf te koop. Dat is inclusief 2,97 hectare grond. De eigenaar wil verkopen omdat hij geen opvolger heeft en zelf een kleiner kalverbedrijf wil. Directe haast is er echter niet, het bedrijf is ook nog volledig in gebruik. De omgeving is fraai. Landelijk, maar de stad Utrecht ligt slechts op zeven kilometer afstand. Verder is dit geen echte vleeskalverstreek. Het is vooral een fruitteelt- en melkveeregio. Dat betekent dat leveranciers van verder weg moeten komen, maar daar staat weinig ziektedruk tegenover.</p>

  In Odijk (U.) staat voor €1.650.000 een vleeskalverbedrijf te koop. Dat is inclusief 2,97 hectare grond. De eigenaar wil verkopen omdat hij geen opvolger heeft en zelf een kleiner kalverbedrijf wil. Directe haast is er echter niet, het bedrijf is ook nog volledig in gebruik. De omgeving is fraai. Landelijk, maar de stad Utrecht ligt slechts op zeven kilometer afstand. Verder is dit geen echte vleeskalverstreek. Het is vooral een fruitteelt- en melkveeregio. Dat betekent dat leveranciers van verder weg moeten komen, maar daar staat weinig ziektedruk tegenover.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>De voorkant van het bedrijf is fraai. Het woonhuis is officieel aangeduid als 'karakteristiek pand. Het stamt oorspronkelijk uit 1926, maar is in de afgelopen jaren meerdere keren verbouwd en voldoet aan de moderne eisen. Er zijn onder meer vier slaapkamers, een luxe woonkeuken, een kantoor, een zolder en een garage. De inhoud van het woonhuis: 1.000 kuub.</p>

  De voorkant van het bedrijf is fraai. Het woonhuis is officieel aangeduid als 'karakteristiek pand. Het stamt oorspronkelijk uit 1926, maar is in de afgelopen jaren meerdere keren verbouwd en voldoet aan de moderne eisen. Er zijn onder meer vier slaapkamers, een luxe woonkeuken, een kantoor, een zolder en een garage. De inhoud van het woonhuis: 1.000 kuub.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>En dit is de achterkant van het woonhuis, met rechts de garage.</p>

  En dit is de achterkant van het woonhuis, met rechts de garage.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>Het bouwblok telt vijf stallen. Waarvan twee voor witvleeskalveren. Dit is de grootste witvleesstal uit 2004. Die heeft capaciteit voor 480 kalveren. Direct daararchter bevindt zich nog een kleinere witvleesstal voor 320 dieren. Die stal is van 1991, maar is de loop der jaren goed bijgehouden. Uitbreiding is op dit bedrijf goed mogelijk. Van de 1,6 hectare bouwblok is 0,6 hectare nog niet benut (zie voorgrond). Groeiers kunnen zich dus uitleven. Er is al een bouwvergunning voor een nieuwe stal voor 250 kalveren. De NB-vergunning biedt daar ook ruimte voor.</p>

  Het bouwblok telt vijf stallen. Waarvan twee voor witvleeskalveren. Dit is de grootste witvleesstal uit 2004. Die heeft capaciteit voor 480 kalveren. Direct daararchter bevindt zich nog een kleinere witvleesstal voor 320 dieren. Die stal is van 1991, maar is de loop der jaren goed bijgehouden. Uitbreiding is op dit bedrijf goed mogelijk. Van de 1,6 hectare bouwblok is 0,6 hectare nog niet benut (zie voorgrond). Groeiers kunnen zich dus uitleven. Er is al een bouwvergunning voor een nieuwe stal voor 250 kalveren. De NB-vergunning biedt daar ook ruimte voor.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>Een overzicht in de grootste witvleesstal. De stal is van binnen up-to date.</p>

  Een overzicht in de grootste witvleesstal. De stal is van binnen up-to date.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>Troefkaart van dit bedrijf is de ruime milieuvergunning. Die voorziet in 1.498 kalveren. Dat zijn er ruim 250 meer dan er nu zijn (naast 800 witvleeskalveren zijn er nog 220 rosékalveren en 220 starters). En als een koper zou investeren in luchtwassers mogen dat er nog meer zijn. Volgens de makelaar is op het huidige bouwblok 2.500 kalveren dan het maximum.</p>

  Troefkaart van dit bedrijf is de ruime milieuvergunning. Die voorziet in 1.498 kalveren. Dat zijn er ruim 250 meer dan er nu zijn (naast 800 witvleeskalveren zijn er nog 220 rosékalveren en 220 starters). En als een koper zou investeren in luchtwassers mogen dat er nog meer zijn. Volgens de makelaar is op het huidige bouwblok 2.500 kalveren dan het maximum.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>Beide witvleesstallen zijn voorzien van een automatisch voersysteem (zie foto), mechanische ventilatie en weitanks.</p>

  Beide witvleesstallen zijn voorzien van een automatisch voersysteem (zie foto), mechanische ventilatie en weitanks.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>De andere stallen zijn van buiten gedateerd. Zo ook deze roséstal met capaciteit voor 220 dieren. Aandachtspunt is dat er op dit dak deels nog asbest ligt. Bij de andere stallen is dat niet het geval.</p>

  De andere stallen zijn van buiten gedateerd. Zo ook deze roséstal met capaciteit voor 220 dieren. Aandachtspunt is dat er op dit dak deels nog asbest ligt. Bij de andere stallen is dat niet het geval.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>De roséstal is van buiten gedateerd, maar is van binnen functioneel. Een voorbeeld daarvan is de extra brede voergang.</p>

  De roséstal is van buiten gedateerd, maar is van binnen functioneel. Een voorbeeld daarvan is de extra brede voergang.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>En dit zijn de twee stallen voor starters. Ook deze gebouwen zijn van buiten gedateerd, maar van binnen functioneel. Hier kunnen eveneens 220 dieren staan.</p>

  En dit zijn de twee stallen voor starters. Ook deze gebouwen zijn van buiten gedateerd, maar van binnen functioneel. Hier kunnen eveneens 220 dieren staan.

  Foto: Theo Brummelaar
 • <p>Een meter of 25 achter het woonhuis bevindt zich nog een tweede bedrijfswoning. Dit huis kan eventueel ook gekocht worden. Die vraagprijs is in overleg.</p>
<p> </p>
<p>Voor meer informatie: makelaar Wivema Vastgoed BV, Maarsbergen (U.).</p>

  Een meter of 25 achter het woonhuis bevindt zich nog een tweede bedrijfswoning. Dit huis kan eventueel ook gekocht worden. Die vraagprijs is in overleg.

   

  Voor meer informatie: makelaar Wivema Vastgoed BV, Maarsbergen (U.).

  Foto: Theo Brummelaar

Of registreer je om te kunnen reageren.