Rundveehouderij

Foto & video 16270 x bekeken 28 reactieslaatste update:10 mrt 2016

Pover melkveebedrijf voor dik €2,5 miljoen

In het noorden van Drenthe staat een melkveebedrijf te koop voor zo’n 100 melkkoeien. Het is een gemiddeld bedrijf met 73 hectare grond in gebruik, waarvan 45 hectare in eigendom. De vraagprijs is €2.550.000.

Foto

 • Het bedrijf is gelegen in Bunne, in het noorden van Drenthe, tegen de grens van Groningen. Het dorp bestaat voornamelijk uit boerderijen en woonboerderijen. Het woonhuis staat vooraan op het grotendeels verharde erf. De woning is in 1980 gebouwd en in 2000 uitgebreid aan de achterkant.

  Het bedrijf is gelegen in Bunne, in het noorden van Drenthe, tegen de grens van Groningen. Het dorp bestaat voornamelijk uit boerderijen en woonboerderijen. Het woonhuis staat vooraan op het grotendeels verharde erf. De woning is in 1980 gebouwd en in 2000 uitgebreid aan de achterkant.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • Vanuit de woning is via een tussenkamer de ligboxenstal te bereiken. Binnen de huidige milieuvergunning mogen er op dit bedrijf 100 melkkoeien en 70 stuks jongvee gehouden worden.

  Vanuit de woning is via een tussenkamer de ligboxenstal te bereiken. Binnen de huidige milieuvergunning mogen er op dit bedrijf 100 melkkoeien en 70 stuks jongvee gehouden worden.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • De ligboxenstal is ongeveer 22,5 meter breed en 36 meter lang. In 2008 is aan de achterzijde de stal verlengd met zo'n 17 meter. Er is nu plek voor 127 koeien. Op het oude gedeelte van de stal liggen asbesthoudende golfplaten. Het achterste gedeelte is bedekt met asbestvrije golfplaten.

  De ligboxenstal is ongeveer 22,5 meter breed en 36 meter lang. In 2008 is aan de achterzijde de stal verlengd met zo'n 17 meter. Er is nu plek voor 127 koeien. Op het oude gedeelte van de stal liggen asbesthoudende golfplaten. Het achterste gedeelte is bedekt met asbestvrije golfplaten.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • In het midden van de stal is een brede voergang. Aan de ene zijde staan de droge koeien. Aan de andere zijde blijft er ruimte over voor 105 melkkoeien.

  In het midden van de stal is een brede voergang. Aan de ene zijde staan de droge koeien. Aan de andere zijde blijft er ruimte over voor 105 melkkoeien.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • In de loopstal staan twee krachtvoerautomaten en een koeborstel. Met hulp van een aandrijfhek worden de koeien in de melkstal gedreven.

  In de loopstal staan twee krachtvoerautomaten en een koeborstel. Met hulp van een aandrijfhek worden de koeien in de melkstal gedreven.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • De melkstal is gebouwd in 1980, met tegen de zijgevel een apart tanklokaal met een huurmelktank van 8.000 liter. Drie jaar geleden is de installatie van de melkstal vervangen voor een nieuwe 2 x 9 visgraat flexstal van DeLaval.</p>
<p> 

  De melkstal is gebouwd in 1980, met tegen de zijgevel een apart tanklokaal met een huurmelktank van 8.000 liter. Drie jaar geleden is de installatie van de melkstal vervangen voor een nieuwe 2 x 9 visgraat flexstal van DeLaval.

   

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • Op het erf staat achter tegen de ligboxenstal aan een stal voor het jongvee. Deze ruimte is opgebouwd uit stalen spanten en asbesthoudende golfplaten.

  Op het erf staat achter tegen de ligboxenstal aan een stal voor het jongvee. Deze ruimte is opgebouwd uit stalen spanten en asbesthoudende golfplaten.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • De indeling van de jongveestal is ruim. Er is plek voor ruim 50 stuks jongvee. Alle boxen in deze stal zijn voorzien van rubbermatten.

  De indeling van de jongveestal is ruim. Er is plek voor ruim 50 stuks jongvee. Alle boxen in deze stal zijn voorzien van rubbermatten.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • Achter op het erf staan een werktuigenberging van 20 x 10 meter. De loods bestaat uit stalen spanten en asbestvrije golfplaten. De wanden zijn opgetrokken met damwand. Op de vloer liggen betonklinkers.

  Achter op het erf staan een werktuigenberging van 20 x 10 meter. De loods bestaat uit stalen spanten en asbestvrije golfplaten. De wanden zijn opgetrokken met damwand. Op de vloer liggen betonklinkers.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • Op het bedrijf is een totale mestopslag aanwezig van ruim 2.100 kuub. Onder de ligboxenstal kan een kleine 1.000 kuub mest opgeslagen worden. Naast de werktuigenberging staat een betonnen mestsilo van 2002 met een inhoud van zo'n 1.250 kuub. Achter de ligboxenstal is er ook een kleine silo voor de opslag van vaste mest.

  Op het bedrijf is een totale mestopslag aanwezig van ruim 2.100 kuub. Onder de ligboxenstal kan een kleine 1.000 kuub mest opgeslagen worden. Naast de werktuigenberging staat een betonnen mestsilo van 2002 met een inhoud van zo'n 1.250 kuub. Achter de ligboxenstal is er ook een kleine silo voor de opslag van vaste mest.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • Er zijn meerdere kuilopslagen aanwezig op het erf, achter de loopstal. De totale oppervlakte van alle silo's is ruim 1.000 vierkante meter.

  Er zijn meerdere kuilopslagen aanwezig op het erf, achter de loopstal. De totale oppervlakte van alle silo's is ruim 1.000 vierkante meter.

  Foto: Jan Willem van Vliet
 • De ruim 45 hectare landbouwgrond die in eigendom is, ligt naast en achter het bedrijf. Een groot gedeelte is toegankelijk via een geasfalteerd kavelpad. Een gedeelte van de percelen is voorzien van drainage. De gepachte gronden (kortdurend) liggen hemelsbreed zo'n 1,5 kilometer van het bedrijf.<br />Makelaar: Schelhaas Makelaardij, Hoogeveen (www.schelhaas.com).

  De ruim 45 hectare landbouwgrond die in eigendom is, ligt naast en achter het bedrijf. Een groot gedeelte is toegankelijk via een geasfalteerd kavelpad. Een gedeelte van de percelen is voorzien van drainage. De gepachte gronden (kortdurend) liggen hemelsbreed zo'n 1,5 kilometer van het bedrijf.
  Makelaar: Schelhaas Makelaardij, Hoogeveen (www.schelhaas.com).

  Foto: Jan Willem van Vliet

Laatste reacties

 • rood1234


  Ik ken uiteraard de situatie niet. Ook snap ik dat je er door heen moet kijken, maar als ik toch iets wilde verkopen ging ik toch eerst met de bezem rond voordat ik foto's nam. 

 • boerke brabant

  wat een zooitje, zet de sloopkosten er maar meteen bij, weet je wat de grond en bouwblok gaat kosten.

 • Marco22

  Tekst en fotos kloppen niet. Mag ik een keer stage lopen bij boerderij?

 • Fermer

  45 ha x 50.000 = 2.250.000 euro voor de grond. Huis + stallen + verharding + evt kans op bijhuren van 28 ha. voor 300.000 euro. Dan hoef je niet zoveel te vegen, dit zijn al heel andere prijzen dan die ik hier eerder hoorde vragen voor boerderijen of landbouwgrond. Komen we weer met de benen op de grond?

 • martijn.ter.horst1

  @Marco22
  Dank voor je reactie. Bijschriften worden zo snel mogelijk op de juiste plek gezet.

 • info36


  Boerke Brabant, iemand in zijn waarde laten is voor jou moeilijk schijnbaar.

  Dit zegt meer over jou dan over dit bedrijf.

  Overigens ben ik het eens met emmerei.

 • Dysa

  45 ha x 45.000 en dan 525.000 voor gebouwen, boer wil naar Frankrijk

 • LUCTOR


  Bij ons in de buurt brengt de grond 60000 op de grond in drenthe zal dan wel wat goedkoper zijn maar voor huidige begrippen vind ik het een reële vraagprijs.

  Je geeft niet veel voor de woning en de gebouwen de foto,s zullen wel gemaakt zijn na de overtollige neerslag. De pachtgrond met kort duurende pacht heeft geen enkele waarde maar een huiskavel van 45 ha wel weer.

  #2 Zal wel een zeer modern en hightech bedrijf hebben  gezien de reactie.

   

 • tikka


  Groot gelijk dat hij naar frankrijk wil, ik schrik niet van de vraagprijs. Hier in de omgeving (Brabant) vragen ze veel meer per ha.

 • Ad7

  Voor Brabant niet zo veel dus! Maar voor hetzelfde geld koop je  in frankrijk wel 3 boerderijen, Nederland prijst zichzelf dus uit de markt?!

 • boerke brabant

  @luctor, ik heb geen hightech bedrijf, maar wel een erf wat is opgeruimd en gebouwen die zijn onderhouden. We kunnen nog zo een mooie producten maken met z'n alle, nog zo verantwoord ten aanzien van milieu en dierenwelzijn. Hoe je je als bedrijf/sector presenteert doet ook veel. Een opgeruimd en onderhouden bedrijf is daar onderdeel van.

 • Foxxy

  Ruim 1 miljoen kg melkquotum, 7 jaar geleden 2 miljoen euro , de grond+ gebouwen er voor ruim 5 ton bij ! 
  Pfoei, wat een financiële strop !

 • peter 103

  Lijkt mij wel een  bedrijf met mogelijkheden, als ik op zoek was ging ik een s kijken.

 • landboer


  Ik ook!

 • John*

  moet er doorheen kijken. > tellen wat je maximaal mag investeren om die 120 koeien te houden. van dat bedrag haal je nog de kosten af om alles op te knappen, op te ruimen en bij de tijd te brengen, dat is de verkoopprijs. Als een ander meer bied moet je hem vooral veel succes wensen!

 • boerontour

  Wat betreft de toestand van het erf daar is in een dag met de loonwerker erbij wel aardig op te knappen, maar dit is wel een bedrijf waar het nodige nog op moet worden geinvesteerd wat betreft de stal, lijkt me belangrijker dan de rest.

 • wiezijnwij

  'Pover' melkveebedrijf?  Klinkt wel erg negatief. Beter lijkt me : sober, of : eenvoudig.

 • peter 103

  Met een eenvoudige en simpele opzet is vaak het meeste geld te verdienen.
  voor diegene die alles spik en span willen en het nieuwste van het nieuwste staan er wel andere bedrijven te koop, maar be denk wel dat daar een soms fors hogere vraagprijs aan hangt, en uiteindelijk worden daar net zoveel kilo's melk geproduceerd.  De keuze is aan u.

 • tikka


  Pover = armieterig, armoedig, karig. Inderdaad nergens voor nodig om zou over andermans eigendom te schrijven, zeker niet voor een journalist die hoogst waarschijnlijk gewoon in een rijtjeshuis (met misschien nog hypotheek) woont.

 • Belgique

  @tikka je hebt helemaal gelijk.

  Journalisten dienen toch vrij te zijn van mening? Of bestaat objectieve verslaggeving niet meer?

  Was dit bedrijf gefotografeerd op een zonovergoten dag, dan sprak niemand meer over 'pover'.

  Dat van die hypotheek klopt helemaal. Ik ben bang dat er zelfs een hypotheek zit op de nieuwe keuken en badkamer. Typtisch Nederland toch? Oh nu ben ik niet meer objectief. Ik ben dan ook geen journalist :-)
 • W Geverink

  Als je het bedrijf in de verkoop doet wil je dat het zoveel mogelijk opbrengt. Zorg dat het erf opgeruimt en schoon is. Zorg dat alle projecten die nog niet klaar zijn af worden gemaakt en dingen die gerepareerd moeten worden worden gerepareerd. Voorzie de deuren, kozijnen, windveren en ander houtwerk zo nodig van een nieuwe laag verf. Zorg er voor dat het huis schoon is en in neutrale kleuren is geschilderd.  Zorg er voor dat er geen overtollig meubilair in huis staat want dan lijkt het kleiner. Zorg dat de foto's genomen worden door iemand die het goed kan zodat een potentiele koper goed kan zient wat je ze wil laten zien. En idd pak er een mooie heldere vrolijke en zonnige dag voor. Je hebt maar 1 kans om een eerste indruk te maken. Een goeie makelaar zal je er op wijzen dat aan de verkoop van een huis of bedrijf een hoop voorbereiding vooraf gaat als je het maximale er uit wil halen. Kijk op de website van de makelaar die je in gedachten hebt. Als er in mei juni nog winterfoto's op zijn website staan zoek een andere makelaar.

 • W Geverink

  Verwacht niet dat een potentiele koper er wel door heen kijkt

 • Brandweermuts

  Op streetview zijn de foto's al een stuk beter............
  http://goo.gl/maps/c3sVo

 • europeandairy

  Tsja pover of niet, in ieder geval te duur ook al wordt er elders in NL meer betaald. Als je voor kapitaal kosten 3% rekent, en een winst neemt van € 0,05 /liter melk kom je op kosten van € 67.500,- + daarbij nog de huur van die 28 hectare die niet in bezit zijn. De opbrengst is € 42.500,- bij productie van 8500 liter/koe. Veel succes ermee!

 • tikka


  0,05 E/li lijkt me laag.

 • landboer


  Die 5 cent winst gemiddeld is te laag en niemand betaald 3 % van al z n kapitaal .

 • Peerke1


  Misschien vraagt de makelaar wel te weinig

 • bb40

  Boerke Brabant  graag een beetje normale reactie.
  Mooie boerderij voor weinig geld, maar in Nederland wil iedereen alles nieuw en duur.
  En dan samen huilen dat er zo weinig rendement gemaakt wordt. 


Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.