Rundveehouderij

Foto & video 3126 x bekeken 1 reactie

Onderfolie conserveert bijproduct goed

Niet alleen de gras- en maiskuilen vragen zorgvuldig afdekken voor een goede conservering. Ook de bewaring van vochtige voeders moet goed gebeuren om verliezen te voorkomen. Een onderfolie voorkomt luchtintrede in het product.

Foto

 • <p>Hans Mommersteeg melkt in Herpen (N.-Br.) 100 koeien. De gemiddelde productie is 8.700 kg melk met 4,50% vet en 3,60 % eiwit. Als eiwitaanvulling in het rantsoen voert Mommersteeg Proti+.</p>

  Hans Mommersteeg melkt in Herpen (N.-Br.) 100 koeien. De gemiddelde productie is 8.700 kg melk met 4,50% vet en 3,60 % eiwit. Als eiwitaanvulling in het rantsoen voert Mommersteeg Proti+.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>De sleufsilo waar Mommersteeg zijn vochtige voeder opslaat, is goed bezemschoon gemaakt. De afdeklaag plastic ligt al klaar. De vijzelwagen die de Proti+ brengt stort midden in de silo eerst een dijkje.</p>

  De sleufsilo waar Mommersteeg zijn vochtige voeder opslaat, is goed bezemschoon gemaakt. De afdeklaag plastic ligt al klaar. De vijzelwagen die de Proti+ brengt stort midden in de silo eerst een dijkje.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>Dan rijdt hij de vrachtwagen verder naar achteren en begint met lossen achter het dijkje. Dat voorkomt ook dat het product uitzakt. Er komt 32 ton in de sleufsilo te liggen.</p>

  Dan rijdt hij de vrachtwagen verder naar achteren en begint met lossen achter het dijkje. Dat voorkomt ook dat het product uitzakt. Er komt 32 ton in de sleufsilo te liggen.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>Proti+ is een vochtig eiwitrijk voeder op basis van meerdere grondstoffen, met een drogestofpercentage van 32. Bij levering is de pH 3,8 tot 4,2, dit voorkomt de vorming van bacteriën en schimmels.</p>

  Proti+ is een vochtig eiwitrijk voeder op basis van meerdere grondstoffen, met een drogestofpercentage van 32. Bij levering is de pH 3,8 tot 4,2, dit voorkomt de vorming van bacteriën en schimmels.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>Tijdens het lossen vlakt Hans' vader de kuil al af. Mommersteeg bestelt standaard een dubbele combinatie. Als de aanhanger bijna leeg is, draait de chauffeur de vijzelarm van de vrachtwagen tot boven de aanhangerbak.</p>

  Tijdens het lossen vlakt Hans' vader de kuil al af. Mommersteeg bestelt standaard een dubbele combinatie. Als de aanhanger bijna leeg is, draait de chauffeur de vijzelarm van de vrachtwagen tot boven de aanhangerbak.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>Geen tijdverlies door afkoppelen van de aanhanger. Vanuit de vrachtwagen wordt het voer in de aanhanger gelost en van daaruit op de kuilplaat. Zo'n dubbele vracht is prijstechnisch ook interessanter.</p>

  Geen tijdverlies door afkoppelen van de aanhanger. Vanuit de vrachtwagen wordt het voer in de aanhanger gelost en van daaruit op de kuilplaat. Zo'n dubbele vracht is prijstechnisch ook interessanter.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • <p>Zodra de sleufsilo vol en uitgevlakt is, rolt Hans het onderfolie uit. De veehouder voert de koeien 4-4,5 kg Proti+ per koe per dag.</p>

  Zodra de sleufsilo vol en uitgevlakt is, rolt Hans het onderfolie uit. De veehouder voert de koeien 4-4,5 kg Proti+ per koe per dag.

  Foto: Van Assendelft Fotografie

Eén reactie

 • tinus888

  waarom niet gekiept/

Of registreer je om te kunnen reageren.