Rundveehouderij

Foto & video 2 reacties

Top zwartbont imponeert tijdens HHH-show

Zo'n honderd zwartbonte koeien streden om de hoogste eer tijdens de HHH-show in Zwolle. De beelden geven een impressie van de dag en laten ook alle kampioenen zien.

Foto

 • Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen is de algemeen kampioen zwartbont van de HHH 2015. Daarmee herhaalt de koe de prestatie van vorig jaar.

  Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen is de algemeen kampioen zwartbont van de HHH 2015. Daarmee herhaalt de koe de prestatie van vorig jaar.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de ochtend 'vullen' de vaarzen voor het eerst de ringen.

  In de ochtend 'vullen' de vaarzen voor het eerst de ringen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Pat Conroy uit de Verenigde Staten jureert de zwartbonte dieren.

  Pat Conroy uit de Verenigde Staten jureert de zwartbonte dieren.

  Foto: Koos Groenewold
 • Elke inzender krijgt een duidelijke uitleg over de plaatsing van de dieren. De eerste koeien worden ook besproken met het publiek.

  Elke inzender krijgt een duidelijke uitleg over de plaatsing van de dieren. De eerste koeien worden ook besproken met het publiek.

  Foto: Koos Groenewold
 • Ids Hellinga is de speaker van de dag en vertaalt de overweging van de jury.

  Ids Hellinga is de speaker van de dag en vertaalt de overweging van de jury.

  Foto: Koos Groenewold
 • Ook de middenklasse toonde prachtige koeien. Hier met Geertje 567 van Teus van Dijk uit Giessenburg op kop. Deze koe zou later de eervolle vermelding krijgen in de finale.

  Ook de middenklasse toonde prachtige koeien. Hier met Geertje 567 van Teus van Dijk uit Giessenburg op kop. Deze koe zou later de eervolle vermelding krijgen in de finale.

  Foto: Koos Groenewold
 • Het publiek is massaal voor de HHH naar Zwolle gekomen.

  Het publiek is massaal voor de HHH naar Zwolle gekomen.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de middenklasse pakt Veenhuizer Gold One makkelijk de koppositie. Haar moeder, Veenhuizer Winnie Damion, pakte in de keuringsring ook al meerdere titels.

  In de middenklasse pakt Veenhuizer Gold One makkelijk de koppositie. Haar moeder, Veenhuizer Winnie Damion, pakte in de keuringsring ook al meerdere titels.

  Foto: Koos Groenewold
 • Tussen de middenklasse en de oudere koeien is er tijd voor de bedrijfscollecties. Van de vier zwartbonte groepen heeft Harm Albring uit Drouwenermond de beste bedrijfsgroep.

  Tussen de middenklasse en de oudere koeien is er tijd voor de bedrijfscollecties. Van de vier zwartbonte groepen heeft Harm Albring uit Drouwenermond de beste bedrijfsgroep.

  Foto: Koos Groenewold
 • De keuring van de oudste koeien maakt altijd veel indruk. Dit zijn de koeien die exterieur en levensduur met elkaar combineren. Hier staat Willem's Hoeve Rita op kop.

  De keuring van de oudste koeien maakt altijd veel indruk. Dit zijn de koeien die exterieur en levensduur met elkaar combineren. Hier staat Willem's Hoeve Rita op kop.

  Foto: Koos Groenewold
 • Aan het eind van de dag is het defilé van de kampioenen. Hier de kampioen vaarzen Drouner AJDH Cosmo (Mogul) van Harm Albring. Marieke Albring brengt de koe voor.

  Aan het eind van de dag is het defilé van de kampioenen. Hier de kampioen vaarzen Drouner AJDH Cosmo (Mogul) van Harm Albring. Marieke Albring brengt de koe voor.

  Foto: Koos Groenewold
 • Reservekampioen vaarzen is Danillo-dochter Ellen 13 van familie de Groot uit Oudega.

  Reservekampioen vaarzen is Danillo-dochter Ellen 13 van familie de Groot uit Oudega.

  Foto: Koos Groenewold
 • Het kampioenslint van de midenklasse is voor Veenhuizer Gold One (Goldwyn) van Jannes Uineken uit Dalen.

  Het kampioenslint van de midenklasse is voor Veenhuizer Gold One (Goldwyn) van Jannes Uineken uit Dalen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Willem's Hoeve Rita 670 van Dick de Jong uit Buren is de reservekampioen in de middenklasse.

  Willem's Hoeve Rita 670 van Dick de Jong uit Buren is de reservekampioen in de middenklasse.

  Foto: Koos Groenewold
 • De algemeen kampioen en kampioen oud in volle glorie. Marie 356, de Goldwyn van Alex Verwaijen uit Beilen, was in deze vorm niet te verslaan. Erica Rijneveld begeleidt de koe.

  De algemeen kampioen en kampioen oud in volle glorie. Marie 356, de Goldwyn van Alex Verwaijen uit Beilen, was in deze vorm niet te verslaan. Erica Rijneveld begeleidt de koe.

  Foto: Koos Groenewold
 • Opnieuw prijs voor Albring uit Drouwenermond. Hij levert de reservekamioen zwartbont oud met Drouner Ria 1038 (Scooby Duu).

  Opnieuw prijs voor Albring uit Drouwenermond. Hij levert de reservekamioen zwartbont oud met Drouner Ria 1038 (Scooby Duu).

  Foto: Koos Groenewold

Laatste reacties

 • ...............

  Het zou me ook wat worden als de middenmoot ging imponeren bij de eliteshow, denk trouwens wel dat ik die liever in de stal heb dan die smalle, grote geiten die je constant in een groot strohok moet houden.

 • farmerbn

  Hoeveel van die 100 topkoeien kunnen door een melkrobot meerdere keren per dag gemolken worden qua achterspeenplaatsing? Ook als ze oudmelkt zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.