Rundveehouderij

Foto & video 2 reacties

Dierenwelzijn en arbeidsgemak in nieuwe stal

Bij de Mts. De Kam-Van Berkum in het Friese Aldeboarn is het afgelopen voorjaar een nieuwe stal gebouwd. In de nieuw gebouwde stal is veel automatisering toegepast.

Zo worden de koeien door 4 Lely Astronaut A4 melkrobots gemolken. De eco-vloer van Anders beton wordt schoongehouden met behulp van 2 Lely discovery mestrobots. De koeien liggen in diepstrooisel vrijligboxen van Wateler. Het voer wordt automatisch aangeschoven door middel van een Lely Juno voerschuiver en het klimaat in de stal wordt geregeld met behulp van een klimaatcomputer. Daarnaast doen ze aan weidevogelbeheer.

Laatste reacties

  • fosfaatboer

    Ik doe ook al jaren aan weidevogelbeheer,maar ik zie al jaren geen kievit of grutto meer.Wel kraaien,eksters, buizerds en vossen.Vroeger stapte ik nog wel eens van de trekker om een kievitsnest te lokaliseren,nu hoeft het niet meer ,de vos is me al voor geweest,die ,,beheert ''de weidevogels. Maar in Den Haag kunnen ze weidevogels beheren van achter het bureau. Elke grutto krijgt nu een bankrekening!

  • ejdussel

    zo is het

Of registreer je om te kunnen reageren.