Foto: Michel Zoeter RundveeFoto

De opvolger: ‘Samen het bedrijf overnemen’

Joris Simmes (21) uit Netterden werkt mee op het melkveebedrijf van zijn vader, moeder, oom en tante, die gezamenlijk een maatschap hebben.

Vader en oom doen het meeste werk op het bedrijf. Als Joris thuis is, werkt hij mee, net als zijn broer Jelle (19).

Na de bedrijfsovername verander ik …

“We zijn zelfvoorzienend qua voer. Dat is voor mij belangrijk, dat blijft wat mij betreft. Wat ik verander, hangt af van de mogelijkheden tot veranderingen in de regelgeving op dat moment. Waarschijnlijk neem ik het bedrijf samen met mijn broertje over en misschien met één van mijn nichtjes. Dit betekent dat we in elk geval meer sociaal leven hebben dan wanneer we het alleen zouden doen.”

Over vijf jaar …

“Heb ik mijn diploma en werk ik deels buitenshuis en deels in het bedrijf. Dit hangt ervan af wat ik op mijn pad tegenkom. Ik hoop wel dat we dan enigszins zijn uitgebreid met grond en koeien.”


Dit artikel is te lezen in Boerderij 9 van 24 november en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin